Yerel seçime 11 gün kala afiş kirliliği İstanbulluları canından bezdirdi. Megakent, partilerin, adayların ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın afiş pankartlar ile bezendi. Oy tercihini etkilemek için partiler afiş yarışına girişmişken, İstanbullular “Kararımda afişin etkisi olmaz” diyerek hem oluşan çevre kirliliğine hem yapılan milyonlarca liralık harcamaya isyan ediyor.

AK Parti'den CHP'ye geçmişti: İşe gelmeden maaş alanlar var AK Parti'den CHP'ye geçmişti: İşe gelmeden maaş alanlar var

Yerel seçim heyecanı ve rekabeti tüm ülkeyi etkisi altına almış durumda. İstanbul’un yerel seçim hazırlığı ise nefes kesen bir hareketliliğe dönüşmüş durumda. Aday tanıtımı ve propaganda amaçlı asılan pankartların oluşturduğu çevre kirliliğinden ise İstanbullular şikâyetçi. Afiş ve pankart kirliliğinden tüm İstanbul etkileniyor. Kirliliğinin en yoğun yaşandığı semtlerden biri olan Şişli Kurtuluş’ta vatandaşların fikirleri alındı. 

OY TERCİHİNİ ETKİLEMİYOR

Seçmen en çok, binaların üzerine asılan ve zamanla boyası çıkan seçim afişlerinden dert yanıyor. İstanbullular asılan pankartların oy tercihlerine hiçbir etkisi olmadığını da belirtiyor.

Whatsapp Image 2024 03 20 At 12 30 40 1

"O PARA İLE EMEKLİLERİ DOYURUN"

Trafiğin zaten içinden çıkılmaz halde olduğu mega kentte, zaman zaman sürücüler yırtılıp yere düşen pankartlar sebebiyle zor anlar yaşıyor. Hatta Haliç hattında Murat Kurum’un afişleri yüzünden tramvay seferleri bile aksadı.

Çevre kirliliğinin yanı sıra, seçmen pankart ve afişlere harcanan masrafa da isyan ediyor. Tepkilerini dile getiren İstanbullular “İnsanlar aç. Markete, kasaba manavın önünden geçmeye korkar halde. On binlerce aile yaşam mücadelesi veriyor. pankartlara para yağdıracaklarına, bari emeklileri doyursunlar” diyor.

Whatsapp Image 2024 03 20 At 12 30 40 2

(Halk TV)