TC. Kimlik bilgileri ile e-devlet uygulamasına giriş yapan vatandaşlar bulundukları adreslerde olmadıklarını görünce neye uğradığını şaşırdı. 

Dün e-devlet uygulasında'Planlı Bakım Çalışması'nın ardından bugün sisteme giriş yapan vatandaşlar bulundukları adreslerde olmadıklarını ya da yabancı seçmenlerin binalarında olduklarını sosyal medya hesaplarından paylaşarak duyurdu. Tepki çeken olaya dair resmi bir açıklama yapılmazken sosyal medya kullanıcıları da seçmen kaydı listesini hesaplarından paylaştı. 

'BİNAMINDA YOK AMA SEÇMEN KAYDI BİZDE' 

İşte vatandaşlardan gelen mesajlar: 

bir kullanıcı yaptığı paylaşımda oturduğu binanın seçmen kadında başka kimselerin oluğunu belirterek şunları söyledi; "Binamızda bulunmayan ancak seçmen kaydı olan kişilerle ilgili ne yapabiliriz? Bizde de var. Ne yapmalı?" diye konuştu. 

'APARTMANDA HİÇ TANIMADIĞIM BİR KAYIT ÇIKTI^

Başka bir kullanıcı ise e devlet üzerinden seçmen kaydını sorguladığını ve oturdukları apartmanlarında hiç tanımadığı kişilerin kayıtlı çıktığını aktardı. 

'İKAMETGAHIMI 5 GÜN ÖNCE AYDIN'A ALDIRMIŞTIM İSTANBUL'DA GÖZÜKÜYORUM'

Bir kullanıcı ise 5 gün önce ikametini Aydın'a taşıdığını ancak sorgulamada adresinin İstanbul'da gözüktüğünü söyledi. 

 

'BİNADA OTURMAYAN 5 SEÇMEN GÖZÜKÜYOR'

Bir bina yöneticisi ise oturduğu ikametin sorgulamasını yaptığını ve binada 5 yabancı seçmenin gözüktüğü bilgisini paylaştı. 

POLEMİK HABER / TUĞÇE HUY