Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapamayan Beşiktaş, Ekim ayında Fransız Teknik Direktör Valerien İsmael ile yolları ayırma kararı almış daha sonra eski Teknik Direktörü Şenol Güneş ile anlaşmıştı.

Geldiği günden bu yana istikrarsız bir futbol sergileyen Beşiktaş'ta Teknik Direktör Güneş, verdiği raporda bazı futbolcularla yolların ayrılması gerektiğini yönetime bildirdi.

Skorer'in hazırladığı haberde, buna göre sezon sonunda büyük bir kabuk değişimi yaşayacak olan Beşiktaş'ta yaklaşık 25 milyon Euro olan takımın maaş bütçesi büyük oranda düşecek. Ekstra olarak yeni isimler için mevcut ekipten futbolcuların gidişine izin verilip gelecek bonservislerle bütçe oluşturmanın hedeflenildiği belirtildi. 

CENK İLE SÖZLEŞME UZATILACAK

Kariyerini Beşiktaş’ta sonlandırmayı planlayan ancak kulüpten de maaş olarak yenilenmiş bir sözleşme talep eden Cenk’e kulüpten beklenen haber geldi. Yönetim, Cenk Tosun’a 1.5 milyon Euro garanti ücret artı bonus olmak üzere 2 milyon Euro seviyesinde yeni bir sözleşme teklif edecek.

SAİSS'E İNGİLTERE'DEN TALİP VAR

Premier Lig ekibi Wolves’taki macerasını tamamlaması sonrasında Beşiktaş’a transfer olan Romain Saiss, önceki teknik direktör Valerien Ismael döneminde kritik bir rol oynasa da göreve Şenol Güneş gelince kadro içinde sönük kaldı. Tecrübeli hocanın oyun sistemine uyum sağlayamayan Saiss’e sezon sonunda gidiş izni verilecek. Takımdaki yeri şimdiden Omar Colley’le doldurulan Saiss’in, Nottingham Forest’e transfer olması planlanıyor. Beşiktaş, bu transferden 5 milyon Euro gelir bekliyor.

ERSİN'LE YOLLAR AYRILACAK

Kartal’da 3 kupa kazanması sonrasında istikrar sorunu yaşayan Ersin Destanoğlu, teknik direktörlüğe Şenol Güneş’in gelmesi sonrasında formasını Mert Günok’a kaptırmıştı. Yedek kalması sebebiyle mutsuz olan Ersin, menaceri aracılığıyla Belçika ekibi Club Brugge’le temasta. Yönetim, 4 milyon Euro teklif alması halinde Ersin’i yollamaya yeşil ışık yakacak.

ROSİER'DE YOLCU

Siyah-Beyazlı formayla en çok düşüş yaşayan isimlerin başında Valentin Rosier geliyor... Teknik ekibin planlamasında yer almayan ve yeri Onur Bulut’la doldurulan Rosier, sezon sonunda menajeri aracılığıyla kulübe 6 milyon Euro’luk teklif getirmesi halinde gönderilecek. Oyuncuya Portekiz ve Fransa’dan şimdiden 4 milyon Euro seviyesinde öneriler var.

ATİBA TEKNİK EKİBE

Kulüp tarihinin simge isimleri arasında yer alan Atiba Hutchinson, sezon sonunda Siyah-Beyazlı formayla sezonu kapatacak. Tecrübeli ön libero, kramponlarını asması sonrasında teknik direktör Şenol Güneş’in ekibine dahil olacak. Beşiktaş Yönetimi, 39 yaşındaki Kanadalı futbolcu için özel bir jübile töreni hazırlayacak.