Kahramanmaraş merkezli depremlerin ağır yıkım yarattığı 11 ilden Adıyaman, Şanlıurfa ve Malatya'yı bu defa da sel vurdu.

Yoğun sağanak yağış nedeniyle sular altında kalan kentlerde, ilk bilgilere göre 5 vatandaş yaşamını yitirdi, çok sayıda vatandaşın ise kayıp olduğu aktarıldı.

Siyasiler de, depremin ardından sel felaketi ile karşı karşıya kalan kentler ile ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu.

İMAMOĞLU'NDAN 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI

İstanbul Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, sel felaketine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. 

İmamoğlu paylaşımında, "Şanlıurfa ve Adıyaman'da sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Kayıpların bir an önce bulunması en büyük dileğimiz" ifadelerini kullandı.

'KAYIPLARIMIZIN BİR AN ÖNCE BULUNMASINI TEMENNİ EDİYORUM'

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Şanlıurfa ve Adıyaman’da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyor; kayıplarımızın bir an evvel sağ salim bulunmasını temenni ediyorum. Bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

'GEÇMİŞ OLSUN TEMENNİLERİMİ İLETİYORUM'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise, şu mesajı paylaştı:

"Şanlıurfa ve Adıyaman’da meydana gelen sel felaketi haberlerini üzülerek takip ediyorum. Etkilenen bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum."

'BÖLGEDEKİ HERKESE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş ise, sel felaketine dair şu mesajı paylaştı:

"Şanlıurfa ve Adıyaman'da meydana gelen sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, kayıpların ise sağ salim bulunmasını diliyorum. Bölgedeki herkese çok geçmiş olsun."

DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa ve Adıyaman'da yaşanan sel felaketine dair, şu ifadeleri kullandı:

"Milletimizin Başı Sağ Olsun. Şanlıurfa ve Adıyaman'da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Rabbim ülkemizi milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin."