Fenerbahçeli futbolcuları taşıyan takım otobüsü 4 Nisan 2015'te Çaykur Rizespor deplasmanının dönüşünde kurşunlandı ve failleri üzerinden 8 sene geçmesine rağmen bulunamadı.

Öte yandan Sarı-lacivertli kulüp, “Aydınlanmayan gün 4 Nisan” başlıklı sert bir açıklama yayımlarken saldırıyla ilgili çarpıcı ayrıntılar ilk kez ortaya çıktı.  

'GİZLİLİK KARARI VERİLİYOR'

Fenerbahçe avukatı İrfan Coşkun, “4 Nisan akşamı olay oluyor, 10 Nisan’da fezleke hazırlanıyor ve soruşturma savcılığı bu fezlekede şüphelilerin tespit edildiği ve bu şüphelilerin adam öldürmeye teşebbüs suçunu işlediklerini tespit ediyor ve buna istinaden 2 asli şüpheli tutuklanma talebiyle Sulh ve Ceza Hakimliği'ne sevk ediliyor. Dosyaya müdahale bu aşamadan itibaren başlıyor. Bununla da kalmıyor dosyaya gizlilik kararı veriliyor. Bizim dosyamızda da tutuklama talebinin reddi ile gizlilik kararı oluşturuluyor” dedi. Coşkun, “Olayda toplanan deliller, elde edilen veriler, HTS kayıtları, şüphelilerin çelişkili ifadeleri, fezlekeyi doğruladığı halde maalasef takipsizlik kararı verilmiştir” ifadelerini kullandı.

'İKİ ŞÜPHELİ VAR'

Fenerbahçe yöneticisi Fethi Pekin ise, “Tutuklama talebinin ret kararını veren hâkim 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hapis cezası aldı” diye konuştu. Sarı-lacivertli yönetici Can Gebetaş, “İki şüpheli var. Bu şüphelilerin isimleri aslında dava dosyasında mevcut” derken Avukat İrfan Coşkun, “İki şüpheliden birisi takipte, birisi olay yerinde beklemede ve olaya iki dakika kala 22.16 civarında bu iki şüpheli arasında 3 ayrı görüşme oluyor” açıklamasında bulundu. (Cumhuriyet)