Bir konferansta konuşan Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed Al-Jadaan, "İran'da Suudi yatırımları için pek çok fırsat var. Herhangi bir anlaşmanın şartlarına uyulduğu sürece herhangi bir engel görmüyoruz" ifadelerinde bulundu.

‘BÖLGENİN İSTİKRARI ÇOK ÖNEMLİ’

İran ve Suudi Arabistan, Çin'deki görüşmelerin ardından cuma günü, yıllarca süren krizin ardından iki ay içinde ilişkileri yeniden kurma ve büyükelçilikleri yeniden açma konusunda anlaştı.

Görüşmelerin ardından Reuters’a konuşan Al-Jadaan, "Bölgedeki istikrar dünya ve bölge ülkeleri için çok önemli ve biz her zaman İran'ın bizim komşumuz olduğunu ve işbirliği yapmaya istekli oldukları takdirde komşularımızla bir çatışmaya girmek gibi bir çıkarımızın olmadığını söyledik" dedi. 

‘YAPMAMAK İÇİN HİÇBİR NEDEN YOK’

İki ülke arasındaki düşmanlık, bölgenin istikrarını ve güvenliğini tehlikeye atmış ve Yemen, Suriye ve Lübnan dahil olmak üzere bölgesel çatışmaların alevlenmesine sebep oldu.

Al-Jadaan, "İran'a yatırım yapmamak için hiçbir nedenimiz yok ve Suudi Arabistan'a yatırım yapmalarına izin vermemek için hiçbir nedenimiz yok. Her iki ülkenin de birbirinin kaynaklarından ve rekabet avantajından yararlanmasını sağlamak bizim çıkarımıza" dedi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER