150'den fazla başyapıttan oluşan koleksiyonda, Gustav Klimt’ten Paul Cezanne’ye kadar önemli sanatçıların eserleri bulunuyor. Bazı eserlerin fiyatı 100 milyon doları buluyor. Christie's tarafından önümüzdeki hafta iki gecede satışa sunulacak koleksiyonda Botticelli, Renoir, David Hockney, Roy Lichtenstein, Francis Bacon, Lucian Freud ve JMW Turner'ın çalışmaları da yer alıyor. 

‘TARİHİN EN BÜYÜĞÜ’

Allen, 2016'da bazı çalışmaları sergilendiğinde koleksiyonu hakkında "Bir tabloya baktığınızda farklı bir ülkeye, başka birinin hayal gücüne, onu nasıl gördüklerine bakıyorsunuz" dedi. Christie's, satışın "tarihin en büyük ve en istisnai sanat müzayedesi olmaya hazır" olduğunu ve Harry Macklowe'un karısı Linda'dan boşanmasının ardından koleksiyonunun satışıyla elde edilen 922 milyon doları gölgede bırakacağını söyledi.

paul ellen foto

TÜM SERVETİNİ BAĞIŞLADI

2010 yılında, tahminen 13.5 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 37. kişisi olan Allen, bu servetin çoğunu hayır kurumlarına bırakma sözü verdi. Paul G. Allen Aile Vakfı, bölgesel sanatlara, yetersiz hizmet alan insanlara ve çevreye odaklanarak yatırım yapıyor.

1975 yılında çocukluk arkadaşı Bill Gates ile birlikte Microsoft'u kuran Allen, yaşamı boyunca nesli tükenmekte olan türlerin korunmasına yardımcı olmak, biyo-bilim ve yeni teknoloji araştırmalarını finanse etmek ve okyanus tabanını keşfetmek için projeleri finanse etmek için 2.5 milyar dolardan fazla bağışta bulundu. (Guardian)