Potansiyel işten çıkarma haberleri, Facebook bağlı olduğu Meta ve Twitter'ın büyük çaplı işten çıkarmalar gerçekleştirmesinden günler sonra geldi ve teknoloji sektörünün kaçınılmaz
durgunluğa hazırlandığı konusunda net sinyaller verdi. Ağustos ayında Snap, iş gücünün yaklaşık yüzde 20'sini ortadan kaldırmayı planladığını duyurdu.

amazon

YILLIK ZARAR 5 MİLYAR DOLAR

İşten çıkarmaların, şirketin perakende ve insan kaynakları bölümleriyle birlikte Amazon'un Alexa işini etkileyeceği bildiriliyor. Geçen hafta Wall Street Journal, Echo donanımı ve yazılımının üreticisi Alexa grubunun son yıllarda yıllık 5 milyar dolar zarara girdiğini bildirdi. Bu ayın başlarında Amazon, "belirsiz ve zorlu" bir ekonomik ortamı gerekçe göstererek kurumsal işe alımın dondurulacağını duyurdu. 10 bin iş, şirketin 1.5 milyon küresel iş gücünün yaklaşık yüzde 1'ini oluşturuyor. The New York Times’a göre, planlanan işten çıkarmaların nihai sayısı değişebilir.

BİRÇOK HİZMET KAPATILDI

Amazon, son birkaç çeyrekte, perakende bölümünde Covid-19 salgınının zirvesi sırasındaki etkileyici performansın ardından ortaya çıkan yavaşlamanın üstesinden gelmek için mücadele ediyor. Şirket, depo ağını küçültmek ve tesislerin içindeki alanları kiralamak istiyor. Amazon, birincil sağlık hizmeti olan Amazon Care dahil olmak üzere diğer hizmetleri de kapatırken, şirketin hisseleri yılbaşından bu yana yüzde 40 düştü.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER