iPhone üreticisinin otomotiv çabaları 2014 yılında başladıkları projeden beri biliniyor. O zamandan beri Apple, artık tüketiciler için bir araç yapmayı hedefleyecek kadar ilerleme kaydetti, bu çabaya aşina iki kişi, Apple'ın planları kamuya açık olmadığı için isim verilmemesini istedi.

APPLE’IN İŞİ ZOR

Apple’ın pil tasarımını gören bir kişiye göre, Apple’ın stratejisinin merkezinde, pil maliyetini ‘radikal bir şekilde’ düşürebilecek ve aracın menzilini artırabilecek yeni bir pil tasarımı bulunuyor. Apple ise planları veya gelecekteki ürünleri hakkında yorum yapmayı reddetti. Bir araç yapmak, her yıl dünyanın dört bir yanından parçalarla yüz milyonlarca elektronik ürün üreten, ancak hiç araba yapmayan Apple için bile bir tedarik zinciri zorluğunu temsil ediyor. Elon Musk’ın Tesla’sının kâr getiren arabalara dönüşmesi 17 yıl sürmüştü.

BİR ORTAK LAZIM

Apple markalı bir otomobili kimin monte edeceği belirsizliğini koruyor ancak kaynaklar, şirketin araç üretmek için bir üretim ortağına güvenmesini beklediklerini söylediler. Apple'ın planlarından haberdar olan iki kişi, salgınla ilgili gecikmelerin üretimin başlamasını 2025'e veya sonrasına itebileceği konusunda uyardı.

Kaynakların aktardığına göre, Apple'ın kendi kendine giden arabaların yolun üç boyutlu bir görünümünü elde etmesine yardımcı olan lidar sensörleri de dahil olmak üzere sistem unsurları için dış ortaklardan yararlanmaya karar verdiğini söyledi. (Al Jazeera)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com