Güney Koreli şirket, üç aylık işletme karının yaklaşık 10.8 trilyon won (7.6 milyar dolar) olduğunu tahmin ediyor.

TALEP ZAYIFLIYOR

Bu, yaşam maliyeti arttıkça insanların satın alımlarını kısmasıyla ortaya çıkıyor. Tüketici elektroniğine olan talebin zayıflaması nedeniyle çiplerin küresel fiyatının düşmesiyle Samsung'un mikroişlemci üretim işinden elde ettiği kar azaldı. Eylül ayının sonuna kadar olan üç ay için olan tahminler, Samsung'un neredeyse üç yıl sonra üç aylık karındaki ilk düşüşüne işaret ediyor.

‘TÜM ŞİRKETLER AYNI KADERİ PAYLAŞACAK’

Piyasa analizi firması Counterpoint Research'ten Neil Shah, "Bu, zayıflayan tüketici talebi nedeniyle 2022'nin ikinci yarısında şirketler için ortak bir tema olacak” dedi. Artan enflasyon, yüksek faiz oranları ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin etkisi insanları satın almaktan caydırdığı için elektronik cihaz satışları darbe aldı.

Bu, akıllı telefon ve kişisel bilgisayar üreticileri gibi çip satın alan firmaları mevcut stoklarını tükettikçe satın almalarını azaltmaya yöneltti. Teknoloji endüstrisi analistleri, akıllı telefon satışlarının düşmeye devam etmesi ve talebin gelecek yılın başlarına kadar toparlanmasının beklenmemesi nedeniyle çip fiyatlarının önümüzdeki üç ay içinde düşmeye devam edeceğini tahmin ediyor. (BBC)