Genç Clark'ın kontrolü altında, hesaplar, kripto para gönderen herkesin parasını ikiye katlama sözü vererek Bitcoin'i destekleyen sahte tweetler atarak Bitcoin'in değerini yükseltti.

KONTROLÜ ELE GEÇİRDİ

Şirketi zaten Amerikan siyasetinin merkezine çeken bir seçim yılında bu ihlal, Twitter'ın kurumsal güvenliği hakkında soruları gündeme getirdi. Saldırı, Twitter'ın hesapları yönetmek için kullanılan dahili sistemlerinin kontrolünü ele geçirdi ve şirket, bilgisayar korsanlarını sistemlerinden çıkarmak için karıştırırken Twitter'ı doğrulanmış hesapların tweet atmasını geçici olarak engellemeye zorladı.

"TWİTTER ŞANSLIYDI"

Güvenlik uzmanları, kimlik bilgilerini çalmak veya özel görüşmelere erişim elde etmek isteyen hükümete bağlı ajanlar yerine para kazanma planına dahil olan bir grup tarafından güvenlik zafiyetlerinin ifşa edildiği için Twitter'ın şanslı olduğunu söylediler. Twitter, Clark’ın savunma anlaşması hakkında yorum yapmayı reddetti.

İZİNSİZ BİLGİSAYAR KULLANAMAYACAK

Salı günü video konferansla mahkemeye çıkan Clark, kendisine yöneltilen 30 suçlamayı kabul etti. Savcılarla yapılan bir anlaşmada, Clark üç yıl çocuk hapishanesinde ve ardından üç yıl gözetim altında tutulmayı kabul etti. Ayrıca kanun uygulayıcıların izni veya denetimi olmadan bilgisayarları kullanmamayı kabul etti. Anlaşmanın şartlarını ihlal ederse, 10 yıl hapis cezasına çarptırılabilir. (New York Times)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com