İlk olarak İngiliz basınının bildirdiği skandal iddiaya göre, şirket çalışanları, hassas müşteri fotoğraflarını ve videoları birbirleriyle paylaşıyor. 

Raporda, videoların arasında arabasına tamamen çıplak yaklaşan bir adamın görüntüleri olduğu bildirilirken, en çok yayılan görüntülerin arasında bisiklet sürerken bir Tesla'nın çarptığı çocuğun görüntülerinin olduğu belirtildi. 

Reuters haber ajansına konuşan şirketin eski çalışanlarından biri, "İnsanların garajlarının ve özel mülklerinin içini görüyorduk. Diyelim ki bir Tesla müşterisinin garajında kendine özgü bir şey var, bilirsiniz, insanlar bu tür şeyleri paylaşmayı sever” ifadelerini kullandı. 

ŞİRKET ÇALIŞANINDAN ‘TESLA ALMAYACAĞIM’ İTİRAFI

Başka bir çalışan, “Dürüst olmak gerekirse, mahremiyet ihlaliydi. Bu insanlara nasıl davrandıklarını gördükten sonra asla bir Tesla almayacağım konusunda her zaman şaka yaptım" dedi.

2019-2022 yılları arasında şirkette çalışan bir başkası, "Bundan rahatsızım çünkü arabayı satın alan insanların mahremiyetlerine saygı gösterilmediğini bildiklerini sanmıyorum” şeklinde kaydetti.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER