Bu yıl İstanbul Atatürk Stadyumu'nda yapılacak olan 2023 Şampiyonlar Ligi finali tam 18 yıl sonra tekrar İstanbul'a geri dönüyor. Finale ev sahipliği yapacağımız gecede, maç öncesi verilecek konser gündem olmuştu.

UEFA, TARKAN'I İSTEMİŞ

İddiaya göre UEFA yetkilileri maç öncesi verilecek konserde Tarkan'ında olmasını istemiş ama TFF bu karara şiddetle karşı çıkmıştı. UEFA ile TFF dev final öncesi yapılacak sovlar hakkında görüşmelerde bulundu. 

Fotospor'da yer alan habere göre; UEFA temsilcileri finalin İstanbul'da olması nedeniyle karşılaşma öncesinde bir Türk şarkıcının konser vermesini istedi. UEFA'nın dünya genelinde geniş bir hayran kitlesine sahip olan Tarkan'ı işaret ettiğini öne sürüldü.

SİYASİ PAYLAŞIMLARI YÜZÜNDEN KABUL EDİLMEDİ

Bu teklife sıcak bakmayan TFF, son dönemlerdeki siyasi paylaşımlarından dolayı Tarkan ismini kabul etmedi ve TFF'nin Şampiyonlar Ligi Finalinden önce sahneye Nijeryalı şarkıcı Borna Boy’u çıkarmak istediği iddia edildi.

TFF'den yapılan açıklama ise şu şekilde:

"Şampiyonalar Ligi Finali UEFA organizasyonudur. Final organizasyonunda yer alacak sanatçı ile görüşmeleri UEFA ve resim sponsoru PEPSI yapmaktadır. TFF’nin bu yıl ki final maçına ev sahibi ülke olmak dışında organizasyonun bu detayı ile ilgisi yoktur."