Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper ligin 23. haftasında görev alacak hakemleri duyurdu.

Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) Lale Orta başkanlığındaki yeni yönetimi, uzun süre görev verilmeyeceği duyurulan 2 hakeme bu hafta maç verdi.

Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep FK-Beşiktaş müsabakalarında MHK'nin yorumuyla 'önemli hakem hatası' yapan Erkan Özdamar'a 6, Atilla Karaoğlan ise 7 hafta sonra maç verildi.

Karaoğlan pazar günkü Fenerbahçe-Konyaspor,  Özdamar ise Giresunspor-Kayserispor maçında düdük çalacak.

NE OLMUŞTU?

25 Aralık 2022'de oynanan Gaziantep FK-Beşiktaş maçında N'Koudou ile Kitsiou arasındaki ikili mücadele sonrası iki oyuncu arasında gerginlik yaşandı. Fransız oyuncu, rakibine kafayla müdahalede bulundu ve Kitsiou yere düştü. N'Koudou sarı kart gördü. Saha içerisi kısa süreliğine karışırken Gaziantepli oyuncular, hakeme kırmızı kart yönünde itirazlarda bulundu. Ardından hakem Atilla Karaoğlan, VAR'dan gelen uyarı sonrası pozisyonu izledi, sarı kart kararını değiştirmedi.

29 Aralık 2022'de oynanan Sivasspor-Galatasaray karşılaşmasına hakem Erkan Özdamar, VAR uyarısıyla ev sahibi ekibin attığı golü izledi ve geçersiz saydı. Golün iptal edilme gerekçesi günlerce tartışıldı. İki maçın da VAR kayıtları ilk defa kamuoyuna açıklandı. Karşılaşmanın VAR'ı Özgüç Türkalp görevden alındı. Merkez Hakem Kurulu'ndan konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

"Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş. - Beşiktaş A.Ş., Demir Grup Sivasspor - Galatasaray A.Ş. maçlarının hakemleri ve Demir Grup Sivasspor - Galatasaray A.Ş. maçının VAR hakemi ile ilgili olarak Merkez Hakem Kurulu gerekli incelemelerini gerçekleştirmiştir.

Demir Grup Sivasspor - Galatasaray A.Ş. maçında ofsayt gerekçesiyle golün iptal edildiği, bu kararın hatalı bir karar olduğu, ayrıca Gaziantep FK A.Ş. - Beşiktaş A.Ş. maçının hakeminin, VAR hakeminin izleme önerisine rağmen ihlali yapan oyuncuyu ihraç etmeyerek "önemli hakem hatası" yaptıkları tespit edilmiştir. Demir Grup Sivasspor - Galatasaray A.Ş. maçının VAR hakemine bundan sonra görev verilmeyeceğini, söz konusu iki maçın hakemlerine ise uzun süre görev verilmeyeceğini kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız."