Sabah gazetesinin Avrupa haberleri merkezinin bulunduğu Frankfurt ofisine düzenlediği baskında Alman polisi, Almanya Temsilcisi İsmail Erel ve Haber Müdürü Cemil Albaygözaltına almıştı. Alman basını, gazetecilerin serbest bırakılmalarının detaylarını yazdı.

SEBEB OLARAK KİŞİSEL VERİLER GÖSTERİLDİ

Alman medyası, ofiste yapılan aramanın "kişisel verilerin tehlikeli bir şekilde yayılması" şüphesiyle gerçekleştirildiğini belirtti.

Gazetecilerin evlerine düzenledikleri operasyon sırasında Alman polisinin diğer şeylerin yanı sıra elektronik cihazlar ve telefonlara da el koyduğu bildirildi. 

Darmstadt'taki sorumlu savcılık, Deutsche Presse-Agentur'a (DPA) yaptığı açıklamada "herhangi bir tutuklama olmadığını, ancak her iki gazetecinin de özel konutlarının arandığını" söyledi.

Alman yetkililerin, soruşturmaların devam ettiğini belirterek, soruşturmaya dair detaylı bir bilgi vermediği aktarıldı.

KONUYA AÇIKLIK GETİRDİLER

Alman Gazeteciler Birliği, güvenlik makamlarını gecikmeksizin ofise yönelik düzenlenen operasyona açıklık getirmeye çağırdı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELMEDİ

Yetkililerin, gazetecileri tam olarak neyle suçladıklarını hızlı ve kapsamlı bir şekilde açıklığa kavuşturması gerektiğini belirten Alman basını, "Şeffaflık, Türkiye'den gelen suçlamalara karşı tek etkili araçtır" şeklinde yazdı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.