Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden, 17 otel, tesis ve 5 bin yatak kapasitesine sahip Uludağ'da kar yağışının bir türlü olmamasından dolayı sezon bu yıl geç başladı. 

Kar kalınlığının yarım metreyi aştığı Uludağ’da, kayak pistleri yerli ve yabancı turistlerle doldu. Otellerin doluluk oranı yüzde 70’lere ulaştı.

SEZON 28 OCAKTA AÇILDI

Uludağ’da, 27 Ocak’ta yağan karın ardından kayak pistleri 28 Ocak’ta açıldı. 

Otellerdeki doluluk oranı sömestir tatilinin ilk haftasında yüzde 40’larda kalırken, yağan kar hem tatilcilerin hem de işletmecilerin yüzünü güldürdü.

SÖMESTRDA FİYATLAR ARTIYOR

Yerli turistlerin yanı sıra Arap ve Uzak Doğu ülkelerinden tatilcilerin de tercih ettiği Uludağ’da kişi başı gecelik konaklama fiyatının 4 bin 500 ile 6 bin lira arasında değiştiğini söyleyen otel yöneticisi Harbi Türk, “Burası karla güzel tabii. Uludağ, istediği seviyeye geldi. Çünkü dolu. Doluluk oranlarında yüzde 30-40’lardan yüzde 70’lere geldik. Özellikle sömestirin bitimine doğru bu karı görmek de güzel oldu. Sömestrden sonra hafta sonları için de rezervasyonlarımız yoğun. Yüzde 80’lere geliyoruz. Sömestrda gecelik 2 kişi konaklama fiyatı 11 bin lira. Sömestırdan sonra 2 kişi, gecelik konaklama fiyatı 8-9 bin lira. Kişi başı en düşük 4 bin 500 TL. Tabii otelin verdiği hizmete göre değişiyor” dedi.

TAKSİ TARİFESİ TEK YÖN 330 LİRA 

Uludağ’ı günübirlik tatilciler de yoğun olarak tercih ediyor. Tatilciler, Uludağ’a kendi otomobiliyle değil de taksi ile çıkmak isterse tarife 330 lira. Buna Mili Park Gişeleri’nden geçiş ücretinin de eklendiğini söyleyen Uludağ Birlik Taksi durağı başkanı Tarık Özgüder, “UKOME’nin kararı, devletin verdiği karar 330 lira. Milli Park girişleri var. 33 lira da öyle alıyoruz ama biz 3 lira almıyoruz. Toplamda 360 liraya Uludağ'a ulaşmış oluyor. Araçlarımız 4 kişilik. 4 kişiden başka alamıyoruz. Bütün arabalarda çivili lastik vardır. Sürücü arkadaşlarımızın hepsinin psikoteknik belgesi, sağlık kayıtları, belediyeden sarı kartları, hepsi mevcuttur. Bir de burada çalışmak için Uludağ'ı tanımış olması lazım” diye konuştu.

Kara yolu yerine teleferikle Uludağ'a çıkmak isteyen tatilciler ise kişi başı gidiş-dönüş 130 lira ödüyor.

Kayak dersi almak isteyen kişi, 1 saatlik ders ücreti olarak 900 lira ödüyor. Kayak ekipmanları ile ödenecek rakam ise bin 600 liraya ulaşıyor.

TÜRK KAHVESİNİN MALİYETİ 100 İLE 200 LİRA ARASINDA

Uludağ’da kar keyfinin olmazsa olmazı sucuk ekmek ve üzerine içilecek bir bardak çay ya da bir fincan Türk kahvesinin maliyeti ise 100 lira ile 200 lira arasında değişiyor.

Uludağ’da kafe işleten Burak Kahyaoğlu, “Köfte ekmek, sucuk ekmek fiyatları 100-150 arasında değişiyor. Bir bardak çay içmek isterseniz fiyatı 20-25 lira arasında değişiyor. Türk kahvesinin fiyatı ise 60 lira. Kayak yapan insan yoruluyor, haliyle de acıkıyor. Acıkınca da insanın aklına ilk gelen köfte ve sucuk oluyor” dedi.(DHA)