Kırım Türkleri Derneği'nden basın açıklaması Kırım Türkleri Derneği'nden basın açıklaması

İpekyolu Kamu Diplomasisi Derneği ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı tarafından düzenlenen 20. Uluslararası İpekyolu Yılın Altın Adamları Ödülleri sahiplerini buldu. İstanbul Bostancı Green Park Hotel’de düzenlenen ödül törenine Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, KKTC, Arnavutluk, Romanya, Belçika, Almanya, Karadağ, ABD ve Rusya’dan birçok siyasetçi, diplomat, akademisyen, medya ve iş dünyasından temsilci katıldı.  Katılımın yoğun olduğunu vurgulayan İpekyolu Kamu Diplomasisi Başkanı ve gazeteci Dr. Seyfullah Türksoy “Tüm amacımız dostluğa işbirliğine kardeşliğe katkı sağlamak. Artık gelenekselleşen bir tören oldu. Güzel bir dostluk ortamı oluştu. Ve biz bunu yıllardır yapıyoruz. Şimdiye kadar pek çok devlet adamı, işadamı, siyasetçi, akademisyen, kültür ve sanat insanının yolu törenlerimizden geçmiştir. Bu yılda görkemli bir buluşmaya imza atacağımızı düşünüyorum” dedi.

Türk Dünyası’ndan bir çok insanın bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyetini belirten DEİK Kazakistan Türkiye İşadamları Konseyi Başkanı Selçuk Yüce: “Türk Dünyasının birlik ve beraberliği, ilişkilerin geliştirilmesi, ortak değerlerimiz, kültürümüzün yaşatılması yeni nesillere aktarılmasında çok değerli faaliyet yapan bir çok değerli arkadaşımız var. Bu tür etkinliklerle onların hatırlanması ödüllendirilmesi takdire şayan” ifadelerini kullandı.

Törende bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra ödüller takdim edildi.

Türk Dünyası Hizmet Ödülü’nü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar adına İstanbul Başkonsolosu Fatma Demirel aldı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi Prof. Dr. Aygün Attar ise Türk Dünyası Hizmet ödülüne layık görüldü. Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşlik ve işbirliğinin geliştirilmesi ve akademik alanda başarıları nedeniyle ödülü kazanan Attar ödülünü Karabağ şehidine adadı. 
Bir diğer Türk Dünyası Hizmet Ödülünü kazanan Türkiye’nin Kazakistan-Çimkent Fahri Konsolosu Latifşah Asanov da Türk dünyasına katkılarından dolayı Dr. Seyfullah Türksoy’a hürmet ödülünü takdim etti. Türkiye Romanya arasındaki işbirliğine katkılarından dolayı Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamer Atalay’a Türkiye Romanya Dostluk ve İşbirliği Ödülü verildi.

Ödüllere layık görülen bir diğer başarılı iş insanları ise şöyle:

Türk Dünyası Hizmet Ödülü -  Azerbaycan Türk Evi Başkanı ve Azerbaycan Türk Kadınlar Birliği Başkanı Doç.Dr. Tenzile Rüstemhanlı

Duayen İş Adamı Ödülü - Azersun Holding Başkanı Abdülbari Güzel

Yılın Altın Adam Ödülü - Arnavutluk Milletvekili Flamur Celaj

Duayen İş Adamı Ödülü -  Wamar Petroleum LLC CEO Ali Tunga

Kazakistan Türkiye Dostluk ve İşbirliği Ödülü - DEİK Kazakistan Türkiye İşadamları Konseyi Başkanı Selçuk Yüce