Euronews'in haberine göre, IPI Direktörü Frane Maroevic, depremlerden etkilenen Antakya’ya yaptığı ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. 

Maroevic, Türkiye'de ifade özgürlüğünün yıllar içinde kötüleştiğini belirterek, olağanüstü halin gazeteciler için sorunların daha fazla artmasına yol açtığını belirtti.

GAZETECİLER SAHADA ENGELLENİYOR

Depremin etkili olduğu 11 ilde OHAL ilan edildiğini ve sahada görev yapan gazetecilere akreditasyon uygulaması getirildiğini aktaran IPI Direktörü, "Yetkililerin gazetecilerin sahada bağımsız bir şekilde çalışmalarını engellediği açık" dedi. Sahada görev yapan gazetecilerle konuşan Frane Maroevic Basın mensuplarının depremzedelerin sıkıntılarını ve sesini duyurmaya çalıştığını kaydetti.

'GAZETECİLER ŞEYTANLAŞTIRILIYOR'

Maroevic, 14 Mayıs’ta düzenlenecek seçimler öncesi gazeteciler üzerindeki baskının artmasından endişe ettiğini vurgulayarak, “Gazetecilerin şeytanlaştırılması onları tehlikeye atıyor. Bu, bireylerin onlara saldırmayı meşru buldukları bir atmosfer yaratıyor” diye konuştu. IPI Direktörü, Türk yetkililerle görüşme taleplerinin de sonuçsuz kaldığını belirtti.