Suudi Arabistan'a her yıl Ramazan ayının ilk haftasında dünyanın dört bir yanından binlerce insan akın ediyor. Hac mevsiminden yalnızca birkaç ay öncesine rastlayan dönem, özellikle umre için tercih ediliyor.


Kutsal şehir Mekke'ye umre ziyaretinde bulunanları taşıyan otobüs, Pazartesi akşam saatlerinde bir köprüye çarptı.

Resmi haber ajansının bildirdiğine göre, Mekke ve Medine arasında seyahat eden araç güney eyaleti Asir'de kaza yaptı. Okaz gazetesi, otobüsün frenlerindeki arıza nedeniyle çarpışmanın gerçekleştiğini aktardı.

YOLCULAR KAPANA KISILDILAR

El Ekbariye televizyonu, umre ziyaretindekileri taşıyan otobüsün bir köprüye çarptıktan sonra devrilip alev aldığını duyurdu. Araçtakilerden bazıları kendini dışarı atmayı başardı, bazıları ise kapana kısıldı.


El Ekbariye, kaza sonrasında 20 kişinin hayatını kaybettiğini, 29 kişinin ise yaralandığını bildirdi. Yaralılar bölgedeki hastanelere taşınırken, yerel medya yanık tedavisi gördükleri bilgisini verdi.


Yaşamını yitirenlerin hangi ülkeden olduğu şimdilik bilinmiyor ancak El Ekbariye'ye göre kurbanlar farklı milliyetlerden.


4 YIL ÖNCE DE BUNA BENZER BİR KAZA YAŞANMIŞTI

Suudi Arabistan'ı umre ve hac için ziyaret edenler, kutsal şehirler arasında otobüslerle taşınıyor. Özellikle hac döneminde otobüslerin yol açtığı trafik sıkışıklığı göze çarparken, dört yıl önce Medine yakınlarında yine bir otobüs kazası gerçekleşmişti.

Ekim 2019'da bir otobüsün bir ağır vasıtaya çarpması sonucu farklı ülkelerden Suudi Arabistan'a gelen 35 insan yaşamını yitirmiş, dördü de yaralanmıştı.