Fen Bilimleri Eğitim Kurumları'nın kurucusu Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Karainebeyli köyündeki çiftlik evinde bıçaklanarak canice katledilmişti. Olayın ardından Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında özel okul ve kurs işletmecisi Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya, Çanakkale İl Jandarma Komutanlığının yaptığı operasyonla gözaltına alınmıştı.

egıtımcı nazmı arıkan

İstanbul’dan Çanakkale’ye getirilen ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Akçekaya hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, halen tutuklu bulunan Akçekaya'nın, Nazmi Arıkan'ı öldürdüğü ve durumun ortaya çıkmasını engellemek amacıyla da şoför Şerif Eker'i öldürdüğü kanaatine varıldı.

İFADESİNİN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Ufuk Akçekaya'nın iddianamedeki ifadesinde, cinayet günü köye taksiyle gittiğini ve dışarıda beklerken çiftlik evinden sesler geldiğini söyledi. Bu sırada 3-4 kişiyi evden çıkarken gördüğünü belirten Akçekaya, "Onlar oradan ayrıldıktan sonra evde sesler kesildi. Bu sırada ben 15 dakika kadar daha bulunduğum yerde bekledim. Daha sonra içeri girmeye karar verdim. Arka balkona tırmandım ve içeriye baktığımda Nazmi Arıkan'ın yerde yattığını gördüm. Ben içeriye girdiğimde kavga olur diye düşünerek yanımda getirmiş olduğum bir çift eldiveni giydim. Nazmi Arıkan bana, "Ufuk yardım et diye" seslendi" ifadelerini kullandı.

nazmı arıkan cınayet

'BİR KİŞİ FOTOĞRAF ÇEKTİ'

Nazmi Arıkan'a tampon yaptığını, bu sırada açık olan gazı fark ederek kapattığını ve fırında yanan ateşi söndürmek için 'RAKI' döktüğünü de ifadesine ekleyen Akçekaya, "Tam o sırada odalardan birinden yüzü maskeli, 1.70 boylarında siyah giyimli birinin elinde telefonla çekim yaptığını gördüm. Masanın üzerinde susturucu takılı bir silah ile bahsettiğim kişiye doğru bir el ateş ettim. Bir el daha ateş etmek istedim ancak silah tutukluk yaptığı için ateş edemedim. Sıktığım merminin isabet edip etmediğini görmedim. Bu kişi benim girmiş olduğum balkon kapısından dışarı çıkarak kaçmaya başladı. Ben de arkasında giderek balkona çıktım ve aşağı indim. Bir süre gittikten sonra geri dönerek tekrar ikamete balkondan girdim. İkamet içerisinde yaklaşık 20 dakika kadar bu şekilde bekledim" dedi.

ARIKAN'LA ŞOFÜRÜNÜN GÖRÜŞME 9 SANİYE SÜRMÜŞ

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şoför Eker ile çiftlikte veteriner olarak görev yapan Şaban Girgin'in olay öncesi beraber yemek yedikleri ve ardından ikilinin ayrılarak Nazmi Arıkan'ın tek kaldığı belirtildi. Ünlü eğitimcinin tek kaldıktan sonra şüphelinin eve girdiği, ikili arasında yaşanan tartışma sırasında Arıkan'ın şoförünü aradığı aktarıldı. İddianamede, Arıkan ile şoförü Şerif Eker arasında 9 saniye sürdüğü tespit edilen görüşmenin Arıkan'ın tartışma nedeniyle Eker'den yardım istemek amacıyla yapıldığı değerlendirildi. Ayrıca, Akçekaya'nın, Arıkan'ı öldürdükten sonra yaklaşık 500 metre uzaktaki konuttan çiftlik evine gelen şoförü arkasından bıçaklayarak öldürdüğü değerlendirildi.

nazmı arıkan cınayet foto

İddianamede, Akçekaya'nın ifadesinde Arıkan ile şoförünün yardımına gittiğini ve bu esnada ayağında çoraplarının bulunduğunu iddia ettiği ancak yapılan incelemede, evde ve balkonda çıplak ayak ya da çorap izine rastlanmadığı belirtildi. Akçekaya'nın bir kişiyi görmesi üzerine ateş ettiği ifadesinin değerlendirmesinde ise yapılan incelemede herhangi bir mermi izine rastlanmadığı belirtildi.

CİNAYETLERİ 14 DAKİKA 12 SANİYEDE İŞLEMİŞ

Arıkan ve Eker'in 23:27:53'te görüşme yaptıkları belirtilen iddianamede Akçekaya'nın da 23.42.05'te taksici A.K.'yi arayarak kendisini bıraktığı yerden alması için aradığı tespit edildi. Akçekaya'nın ifadesinde 20-25 dakika dışarıda beklediği, odaları dolaştığı, şarjör değiştirdiği iddialarının aksine şoför ve eğitimcinin görüşmesi ile şüphelinin taksiyi araması arasında 14 dakika 12 saniye bulunduğuna işaret edildi. Bunun, hayatın olağan akışında mümkün olmadığına ve süphelinin beyanında belirttiği süreyle de tamamen çeliştigi değerlendirildi. 

EVİ YAKMAYA ÇALIŞMIŞ

İddianamede Akçekaya'nın aldığı gaz konusu üzerine ocağı kapattığını ve fırındaki yangını söndürmek için dolapta bulduğu rakıyı kullandığını ifade ettiği ancak olay yerinde damacana ile birlikte çeşmelerin bulunduğu, gaz çıkış düğmelerinin açık olduğu tespit edilirken rakının dökülerek ateşin hızlandırılmaya çalışıldığı ve fırının ve gaz düğmelerinin açık bırakılarak evi yakmayı amaçladığı değerlendirildi. Ayrıca etil alkolün yangın başlatıcı ve hızlandırıcı sıvı bir madde olduğunun belirtildiği iddianamede, Kimya Bölümü mezunu olduğu hatırlatılan Akçekaya'nın bu bilgiyi bilmemesinin mümkün görünmediği ifade edildi.

Yapılan diğer incelemelerde Nazmi Arıkan'ı 12'si öldürücü 42 bıçak darbesi, şoförü Şerif Eker'i ise 27'si öldürücü nitelikte olmak üzere 66 bıçak darbesiyle öldürmeye sebebiyet vermesi nedeniyle kamu davası açmak için yeterli delil olduğuna, "tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme" suçlarından ayrı ayrı cezalandırılmasına karar verildi.

KAYNAK: POLEMİK HABER