Kolombiya’dan 'kozmetik ürün' adı altında uyuşturucu ticareti yaptığı suçlamasıyla geçen aralık ayında tutuklanan, mayıs ayında adli kontrol şartıyla tahliye edilen eski Türk- Amerikan İş Adamları Derneği (TABA) Genel Başkanı ve L’actone Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve aralarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da olduğu birçok bakan ile birlikte çekilmiş fotoğraflarını kendi internet sitesinde yayınladığı ortaya çıkmıştı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Bu fotoğraflara rağmen Almanya bilgi veriyor ve yakalanıyor. Bu ülkenin İçişleri Bakanı ne işe yarıyor?" diye sormuştu.

Akat'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Süleyman Yekenkunrul ve Tevfik Akan Atak getirildi. Diğer sanıkları ise avukatları temsil etti. Duruşmada son savunmalarını yapan sanıklar, suçlamaları reddederek beraatlerini talep ettiler.

5 SANIK BERAAT ETTİ

Mahkeme heyeti, sanıklar Ali Osman Akat, Sarra Chouıekh, Ali Karataş ve Mustafa Güldiken hakkında "Uyuşturucu ve uyarıcı madde ithal etme" suçundan dava açılmışsa da atılı suçu işlediklerine dair yeterli, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatlerine karar verdi.

Bir süre tutuklu kalan sanıkların hükmün kesinleşmesinin ardından ağır ceza mahkemesine tazminat isteminde bulunabilecekleri de kararda yer aldı. Heyet, tutuklu sanık Süleyman Yekenkunrul hakkında da yeterli delil elde edilemediğinden beraatine ve yurt dışı yasağı konularak tahliyesine karar verdi.