Deprem bölgesinde binlerce vatandaş zor koşullarda yardım beklerken Hatay Vali Yardımcısı Harun Kaya'nın konteynerde kaldığı ortaya çıktı.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, Kaya'nın bir iş adamının  bahçesine kurulan konteynerde, yaklaşık bir aydır elektrik, su ve televizyonla rahat bir yaşam sürdüğü ortaya çıktı.

Depremzede ailelerin barındığı, emek ve meslek örgütlerinin yardım noktası olan Sevgi Parkı'nı boşaltılmak isteyen Kaya yurttaşlara  Siz kendi kafanıza göre gelmişsiniz. Buraya Kızılay gelecek. Buradan çıkın” demiş, yurttaşlar ise “Kızılay şimdiye kadar neredeydi?” diye tepki göstermişti.

Sözcü'ye konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç konuya ilişkin şunları söyledi:

"Deprem felaketi yıllardır anlattığımız kamu görevlilerinin liyakatsizliğini de gözler önüne serdi. Hatay Vali Yardımcısı Harun Kaya millet enkaz başında cenazesini beklerken, bir umut canlı çıkan olur mu diye beklerken, soğukta yağmurda çadırlarda birbirine sarılıp ısınırken kendi konforunun peşine düşmüş. Yardım bekleyen depremzedeyi görmemiş bile. Konteynerde elektrik, su ve televizyonuyla keyfine bakmış. Bu duruma Fidanlı mahallesindeki depremzedeler de şahittir. Sanki piknik, kamp yapıyor. İnanılır gibi değil. Gerçekten vicdanları kurumuş. Sözün bittiği yerdeyiz. Anlaşılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bahsettiği konteyner bu."