Hatay’ın İskenderun ilçesi, merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana depremler sonrasında yağma sahnelerine neden olmuştu. Yapılan soruşturma kapsamında yağma, hırsızlık ve asayiş olaylarına karıştığı belirlenen 44 zanlı tutuklandı.

İskenderun Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, ilçede depremler sonrası 59 yağma, hırsızlık ve asayiş olaylarına ilişkin emniyet birimlerince 63 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Adliyeye sevk edilen bu kişilerden 44’ünün tutuklandığı, 5’inin adli kontrolle serbest bırakıldığı, 1’i hakkında ev hapsi kararı verildiği, 13’ünün ise serbest kaldığı bildirildi. Ayrıca çeşitli suçlardan aranan 5 şüphelinin de yakalanıp haklarında adli işlem yapıldığı belirtildi.

ORTAYA ÇIKANLAR PES DEDİRTTİ 

Açıklamada, 'Yürütülen çalışmalarda 365 cep telefonu, 182 bin 120 lira, çeşitli ülkelere ait 22 adet 200’lük banknot, 7 bilezik, 5 yüzük, 16 tam, 26 çeyrek, 3 gram altın, zincir ve künye gibi ziynet eşyası, akıllı saat, 7 kol saati, 7 güneş enerjisi paneli, 8 tabanca, 55 fişek, 2 pompalı tüfek ve kartuşları, 2 kılıç, 2 kama, 4 hançer, 250 gram esrar, 2 çekiç, drone, jeneratör, satır, levye, demir balyoz, demir makası, demir testeresi, çeşitli beyaz eşyalar, pos cihazları, gıda ve temizlik malzemeleri ele geçirildi.' ifadesi kullanıldı.