Twitter'ın yeni sahibi, hesabındaki bir ankette oyların çoğunluğunun hareketi desteklemesinin ardından, engellenen kullanıcılar için bir affın önümüzdeki hafta başlayacağını söyledi. 

Musk, "kuralları çiğnememeleri" koşuluyla hesaplara genel af teklif edilip edilmeyeceğini soran bir anket başlatmıştı. Musk hangi kuralları kastettiğini belirtmedi. Ankette, yüzde 72 af lehine 3.1 milyondan fazla oy kaydedildi. Sonucu açıklayan Musk, “Millet konuştu. Af gelecek hafta başlıyor. Halkın sesi Tanrı'nın sesidir" diye ekledi. 

elon muskk

KAMPANYACILARDAN SERT TEPKİ

Musk'ın duyurusu, Trump'ın hesabının yanı sıra Kanadalı psikolog Jordan Peterson'ın, kadın düşmanı görüşleri 2017'de Twitter yasağına yol açan eski profesyonel boksçu Andrew Tate'nin hesaplarının ve daha önce ABD'li rapçi Kanye West’in hesabının açılmasından günler sonra geldi. 

Bir kampanya grubu olan The Center for Countering Digital Hate, nefret dolu içeriğin "süper yayıcılarının" hareketten faydalanacağını söyledi ve çoğu zaten platformdaki harcamalarını durdurmuş olan reklam verenleri Twitter'a fon sağlamayı bırakmaya çağırdı.

TERSİNE DÖNDÜ

Musk daha önce, yeni duyurulan bir içerik denetleme konseyi toplanana kadar hiçbir hesabın eski durumuna getirilmeyeceğini söylemişti. Ancak Tesla’nın da CEO'su olan Musk, daha sonra insan hakları gruplarının reklamcıları platformdaki harcamaları durdurmaya çağırarak "anlaşmayı bozduğunu" söyledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER