Devre arası transfer döneminde Galatasaray'ın, Roma'dan kadrosuna kattığı İtalyan yıldız Nicolo Zaniolo'nun transferi için açıklamalarda bulunan menajer George Gardi, Fenerbahçe'nin de Roma'ya teklifte bulunduğunu ancak oyuncunun Galatasaray'a gitmek istediğini belirtti.

Geoerge Gardi, Zaniolo transferinin arka planı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Transferdeki pürüzleri çözdüğünü anlatan Gardi transferin hikayesini anlattı.

Gardi'nin açıklamaları:

"Ocak ayında Zaniolo'nun menajeri temasa geçtim ve Galatasaray'ın Zaniolo için yeniden başlaması adına doğru bir yer olabileceğini söyledim. Avrupa pazarının sonunda bunun gerçekleştirilemez bir operasyon olacağını biliyordum.

Ancak transfer piyasasının kapanışının avantajı vardı. Galatasaray başkan yardımcısı ile birlikte ödemenin taksitli olarak olması durumunda transferin yine de olabileceğini düşündük. Birkaç gün önce oyuncunun Bournemouth'tan aldıkları fiyatın neredeyse yarısına imzalatma fırsatı vardı."

'OKAN BURUK'U DAHA ÖNCE DE ETKİLEMİŞTİ'

"Okan Buruk 2019'da Başakşehir'in başındayken Zaniolo ile rakip oldular ve Zaniolo o gün 1 gol 1 asistlik performans sergiledi ve teknik adamı etkiledi.

Transfer imkansıza yakındı ve müzakerenin kilit noktaları Roma'nın varlığı sayesinde olumlu bir şekilde çözüldü."

FENERBAHÇE'NİN TEKLİFİNE RAĞMEN GALATASARAY'I TERCİH ETTİ

"Fenerbahçe'den de Zaniolo'ya teklif geldi. Hem oyuncuya hem de Roma'ya daha iyi bir teklif gelse de Zaniolo Galatasaray'ı tercih etti."