Başakşehir'de Stefano Okaka, uzatma dakikalarında kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Okaka, bu kararın ardından çok sinirlendi ve maçın hakemi Ali Şansalan'a yoğun bir şekilde tepki gösterdi. Trabzonspor, ligde iç sahadaki yenilmezlik serisini Başakşehir karşısındaki galibiyetiyle 34 maça yükseltti.

SARI KARTI GÖRDÜ

Bu sonucun ardından Trabzonspor, ligde bir maç aradan sonra galip geldi ve 32 puana yükseldi. Başakşehir'in ligdeki 4 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi ve 34 puanda kaldı.
Trabzonspor, ligde gelecek hafta sahasında İstanbulspor'u ağırlayacak. Başakşehir, Kasımpaşa deplasmanına gidecek. Karşılaşmadan dakikalar | Trabzonspor 1-0 Başakşehir
90+7 KIRMIZI KART | Başakşehir'de Okaka, 90+6. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.
90+6 Başakşehir'de Youssouf Ndayishimiye hakeme itirazları sebebiyle sarı kart gördü.
90' Başakşehir gole yaklaştı! Savunmanın hatasından faydalanmak isteyen Okaka'nın kayarak yaptığı vuruş yandan auta gitti. 85' Başakşehir'de Okaka, Denswil'e yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. 83' Sağ kanatta topla buluşan Youssouf Ndayishimiye orta açmak istedi ancak topa istediği gibi vuramayınca top doğrudan auta gitti. 76' Ceza alanı önünde Serdar Gürler'i düşüren Bruno Peres sarı kart gördü. 

1-0 ÖNE GEÇTİ

73' Başakşehir gole yaklaştı! Serdar Gürler'in kafa vuruşunda Uğurcan Çakır müthiş bir kurtarışa imza attı. 54' Bu kez de Başakşehir gole yaklaştı! Berkay ile yaptığı verkaç sonrası ceza alanına giren Serdar Gürler'in vuruşu üstten auta gitti. 53' Trabzonspor yine etkili geldi! Sağ çaprazdan kaleye sokulan Bakasetas'ın sert vuruşunda top kaleci Volkan'da kaldı. 51' Trabzonspor çok etkili geldi! Savunmada yapılan hata sonrası Trezeguet karşı karşıya pozisyonda yanındaki Djaniny'e oynamak istedi. Savunma araya girip topu uzaklaştırdı. 41' Sağ kanattan topu sürüklemek isteyen Youssouf Ndayishimiye, Trezeguet'in müdahalesi ile yerde kaldı. Karar faul. 27' Maxi Gomez'in pasıyla sağ kanattan hareketlenen Djaniny topu ayağından aşınca Volkan Babacan çıktı ve tehlikeyi savuşturdu. 26' Trabzonspor yine sol kanattan geldi. Trezeguet'in pasıyla çizgiye inen Eren içeri çevirdi. Savunma araya girdi ve topu uzaklaştırdı. 21' GOL | Trabzonspor, Bakasetas'ın golüyle 1-0 öne geçti. Ceza alanında topu önünde bulan Anastasios Bakasetas sağ ayağıyla sert vurdu. Kaleci Volkan'ın hatası sonrası top ağlarla buluştu. 17' Volkan Babacan, sol kanattaki Lima'ya uzun bir pas göndermek istedi. Djaniny kafayla topu taca gönderdi. 4' Trabzonspor gole yaklaştı! Sağ kanatta topla buluşan Bruno Peres ortaladı, Trezeguet kafayı vurdu. Kaleci Volkan topun kontrolünü sağladı. 1' Zorlu mücadele Ali Şansalan'ın işareti ile başladı.