Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi personelleri, 89 ayrı noktadaki gerçekleştirdikleri arama-kurtarma çalışmalarında 600 kişiyi enkazdan sağ olarak çıkardı.

Özel'den 1 Mayıs adımı: Yerlikaya'ya telefon Özel'den 1 Mayıs adımı: Yerlikaya'ya telefon

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok etkilediği illerden olan Malatya'da depremin yıl dönümüne saatler kala itfaiye ekipleri yaşadıklarını anlattı. 

Hava şartlarının zor oluğu bir dönemde yaşanan depremlerde çocuklarını ve ailelerini arkalarında bırakarak günlerce gece-gündüz arama kurtarma faaliyeti gerçekleştiren itfaiye personellerinin çalışmalarını anlatan Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu depremin 23'üncü dakikasında enkaz altından ilk kişiyi kurtardıklarını söyledi.

11Malatyajpg F3 Cp Yolv02Xqoidh X Bz0 Q

"BAZI ŞEYLER DAHA DÜN GİBİ"

Katipoğlu, "Depremin üzerinden 1 yıl geçti. Bazı şeyler daha dün gibi. Hala evimizdeki ışığımızı yakamadık. Bizler hem vicdani sorumluluğumuz hem kanuni sorumluluğumuz gereği o gün sahada olmamız gerekiyordu. O gün eşimizi çocuğumuzu bırakıp vatandaşlarımıza yardım etmemiz gerekiyordu. Bütün arkadaşlarımız ailelerini bir kenara bıraktı ve koşa koşa itfaiyeye geldi. Seri bir şekilde ekipleri sevk etmeye başladık. Yaklaşık 89 noktada arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyorduk. Ve enkazdan ilk canlıyı 23'üncü dakikada arama kurtarma yaparak çıkardık"dedi

22Malatyajpg 3R0Kt7H5Y U Cp7 D Qnpt Km K Q

"ÇARESİZLİĞİN BÜYÜK BİR İMTİHAN OLDUĞUNU GÖRDÜM"

İtfaiye personellerinin öğle saatlerinde yaşanan ikinci depremle enkaz altında kaldığını ifade eden Katipoğlu, depremde çaresizliğin büyük bir imtihan olduğunu ve çok çaresiz kaldıkları anların olduğunu ifade ederek "4 ekibim öğle saatlerinde yaşanan ikinci depremle enkaz altında kaldı. Kendi çabaları ile ya da vatandaşların yardımı ile enkazdan çıkan personeller tekrar arama kurtarma faaliyetlerine devam etti. Bu depremde çaresizliğin büyük bir imtihan olduğunu gördüm. Çok çaresiz kaldığımız anlar oldu. Biz de anne babayız. Bizim de çocuklarımız var. Arkadaşlarımın hepsinin ailesi var. Geride çocuklarını bırakarak geldiler buraya. Nöbette kalan arkadaşlarım evine gidemediler. Çünkü önceliğimiz insanlıktı. Öncelliğimiz şehrimiz ve memleketimizdi. Günlerce ailemizi görmedik" dedi.