Bloomberg’de yayınlanan haberde, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan oluşan BRICS’in önümüzdeki yıllarda G7’yi geçeceği belirtiliyor. IMF verilerine dayalı hesaplamalara göre, bu yıl BRICS ülkeleri dünya büyümesine yüzde 32,1, G7 ise yüzde 29,9 oranında katkıda bulunacak.

DÖNÜM NOKTASI 2020

ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7, gezegendeki ülkelerin en gelişmiş ekonomik bloğu olarak kabul edilirken, haberde, 2020 yılında BRICS ülkeleri ile G7'nin küresel ekonomik büyümeye katkısının eşit olduğu ve o zamandan itibaren Batılı ülkelerin performansının düşüşe geçtiği belirtildi. 2028 yılına kadar G7'nin dünya ekonomisine katkısının yüzde 27,8'e düşeceği tahmin ediliyor.

ABD’Yİ İKİYE KATLAYACAK

Bloomberg’in hesaplamaları ayrıca, Çin'in önümüzdeki beş yıl içinde küresel büyümeye en çok katkı yapan ülke olacağını ve payının ABD'nin iki katına çıkacağını gösteriyor. Ayrıca, Çin'in küresel GSYİH büyümesindeki payının 2028 yılına kadar toplam dünya büyümesinin yüzde 22,6'sına, Hindistan'ın ise yüzde 12,9'una katkıda bulunacağı tahmin ediliyor. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER