ABD Uzay Komutanlığı'ndan Tuğgeneral Jesse Morehouse, Rus saldırganlığının ve Çin'in yüzyılın ortasına kadar baskın uzay gücü olma vizyonunun ABD'ye yörüngede çatışmaya hazırlanmaktan başka "seçenek" bırakmadığını söyledi.

‘BU GECE SAVAŞMAYA HAZIRIZ’

İngiltere başkenti Londra'daki ABD büyükelçiliğinde gazetecilere verdiği brifingde, "Mecbur kalırsak bu gece uzayda savaşmaya hazırız. Eğer biri ABD’yi veya karşılıklı savunma desteği anlaşmalarımız olan müttefiklerimiz ve ortaklarımız da dahil olmak üzere herhangi bir çıkarımızı tehdit ederse, bu gece savaşmaya hazırız" ifadelerini kullandı. 

Morehouse, ABD'nin "bu gece savaşmak istediğimiz için değil, çatışmanın olmasını engellemenin en iyi yolu bu olduğu için" uydu karşıtı teknolojiler geliştirmeye devam edileceğini söyledi. 

UYDU-SAVAR SİSTEMLER

Çin, ABD, Hindistan ve Rusya olmak üzere dört ülke, kendi uydularını yerden füzelerle imha ederek uydu-savar yeteneklerini test etti. Ancak ABD'nin geçen yıl tek taraflı olarak yasakladığı bu tür denemeler, diğer uyduları riske atan devasa enkaz bulutları yaratıyor.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER