Eski ABD Başkanı Donald Trump, yetişkin filmleri yıldızı bir kadınla ilişkiye girdikten sonra ona “sus payı” ödediği suçlamasıyla ilgili olarak yarın New York'ta hakim karşısına çıkacak.

New York Mahkemesi, Trump'ı evlilik dışı cinsel ilişki yaşadığı iddia edilen yetişkin filmleri yıldızı Stormy Daniels'a 130 bin dolar “sus payı” ödediği suçlamasıyla ilgili olarak hakim karşısına çıkmasına karar vermişti. ABD tarihinde kendisine yöneltilen bir suçlama nedeniyle hakim karşısına çıkacak ilk eski Başkan olacak Trump ise kendisine yöneltilen suçlamayı “siyasi” olarak niteliyor ve bunun “seçimlere müdahale” olduğunu savunuyor.

2024'teki başkanlık seçimlerine de aday olan Trump'ın mahkemeye çıkacağı haberi, New York'ta büyük hareketliliğe yol açtı. Kentte güvenlik önlemleri arttırılırken polis Trump destekçileri ve karşıtlarının protesto gösterilerine hazırlanıyor.

Hafta sonu Trump yanlılarının gösterilerinde olaylar çıktı. California'daki gösteride çıkan arbedede 2 kişi yaralandı, bir kişi gözaltına alındı. Protestolarda, Trump yanlılarının 6 Ocak 2021’de yol açtığı ve 5 kişinin hayatını kaybettiği Kongre baskınındaki gibi büyük şiddet olayları yaşanmasından endişe ediliyor.

Trump'a suçlamaları yönelten Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg'ın da geçen hafta yoğun güvenlik önlemleri altında gezmesi dikkat çekmişti.

TRUMP BAŞKAN ADAYLIĞI ANKETLERİNDE ARAYI AÇIYOR

Davayla ilgili tartışmalar sürerken, son yapılan bir ankete göre Trump, Cumhuriyetçi Parti'deki başkan adaylığı yarışında rakiplerini açık ara geride bıraktı.

Yahoo News-YouGov tarafından düzenlenen ankete göre Trump, en güçlü rakibi olarak görülen Florida Valisi Ron DeSantis'in 31 puan önüne geçti. Ankete göre Trump'a destek yüzde 52'y bulurken DeSantis yüzde 21'de kaldı.

Adaylığını açıklayan Nikki Haley yüzde 5, eski Başkan Yardımcısı Mike Pence ise yüzde 3 oy alabildi.

Bu arada Cumhuriyetçi eski Arkansas Valisi Asa Hutchinson başkanlığa adaylığını açıkladı.