Metropoll Araştırma'nın 31 Mart yerel seçimlerine yönelik son anketi yayınlandı. Seçmene “31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde İBB Başkanlığı için hangi partinin adayına oy verirsiniz?” diye soruldu. Yerel seçimlere günler kala dikkat çeken oy oranları ise açıklanmış oldu

İMAMOĞLU ERDOĞAN'DAN ÖNDE

“Ekrem İmamoğlu’nu rakibinin Murat Kurum yerine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olsaydı oyunuzu kime verirdiniz?” sorusuna cevaplayanların yüzde 40,8’i oyunu İmamoğlu’na yüzde 38, 6’sı ise Erdoğan’a vereceğini belirtti.

AK PARTİLİ RAKİBİ MURAT KURUM'DAN DA ÖNDE

Rakibi Kurum ile karşılaştırıldığında ise İmamoğlu için tablo pek değişmiyor. Mevcut belediye başkan adayları üzerinden yapılan ankette katılımcıların yüzde 39,2’si İmamoğlu’na, yüzde 30,4’ü ise Kurum’a oy vereceğini belirtiyor.

YÜZDE 10'LUK FARK ÇIKIYOR

Kararsızların dağıtıldığında ise rakibine yüzde 10 fark atan İmamoğlu, 47,9 alıyor. Kurum'un oyu ise 37,2 olarak ölçüldü.

AK Partili Metin Külünk'ten, Mehmet Şimşek'e sert uyarı: Bizi iktidarda tutanlar, bir grup sermaye değildir AK Partili Metin Külünk'ten, Mehmet Şimşek'e sert uyarı: Bizi iktidarda tutanlar, bir grup sermaye değildir

Ankette yer alan diğer oy oranları da belli oldu.

Yapılan ankette, DEM Parti adayı Meral Daniş Beştaş yüzde 3.2 oy alırken,

Yeniden Refah’ın adayı Mehmet Altınöz 2,4,

Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu 2,0,

İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu 1,6,

Memleket Partisi adayı Berk Hacıgüzeller 1,1 oy alıyor.