Erdoğan 'kaldıracağız' demişti! Atamaların yüzde 50'si mülakatla olacak Erdoğan 'kaldıracağız' demişti! Atamaların yüzde 50'si mülakatla olacak

Mitinge ilişkin bilgi veren Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengüllü Yılmaz, Çevreme Duyarlıyım Çevreme Sahip Çıkıyorum Projesi ile (ÇEDES) tek din üzerinden dinselleştirilmiş bir eğitim müfredatı oluşturulmaya çalışıldığını aktardı.

MİTİNGE ÇAĞRI

Miting hakkında bilgi veren Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Koç geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Kadıköy Rıhtım’daki mitinge toplumun her kesiminden yurttaşları beklediklerini söylemişti. Tüm inanç ve kimliklerle eşit yurttaşlık temelinde yaşamak istediklerini vurgulayan Koç, eğitim ve toplumsal yaşamın dinselleştirilmesine karşı laikliği savunmanın bir zaruriyet olduğunu kaydetmişti.

Laik eğitime darbe üstüne darbe vurulduğunu belirten Koç, şunları ifade etmişti:

“Laik eğitimi hedef alan uygulamalara karşı ülkenin dört bir tarafından şikâyetler geliyor. ÇEDES projesi ile eğitim tamamen kıskaca alındı. Anasınıflarına dahi din eğitimi dayatıldı. Bunlar kabul edilemez. Eğitim toplu bir dinci saldırıyla karşı karşıya. İlkokulda, anasınıfında atılan bu tohumlar ilerleyen zamanlarda çok ciddi bir şekilde karşımıza çıkacak. Bizler bu duruma karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.”