Gazeteci Fatih Altaylı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" taslağına yönelik eleştiriler hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "tamamen ideolojik" nitelendirmesine cevap verdi.

"Milli eğitime ideolojiyi sokan sizsiniz." görüşünü savunan Altaylı, "Siz kazandıkça gençlerimiz geleceği yurt dışında aramaya devam edecekler." dedi.

Altaylı'nın yazısından ilgili bölüm şöyle: 

"Biz eğitimin bilimsel temellere dayandırılmasını, müfredatın çocukları ve gençleri geleceğe, dünyadaki rekabete hazırlamasını istiyoruz. Siz ise çocukların kafanızdaki ideolojiye uygun bir robot olarak eğitilmesini istiyorsunuz. Milli eğitime ideolojiyi sokan sizsiniz. Biz ise “Eğitimde ideoloji olmamalı, bilim ve bilgi olmalı” diyoruz.

MSB açıkladı: Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü MSB açıkladı: Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü

Dediğiniz gibi sizin ideolojik yaklaşımınızla, bizim bilimsel yaklaşımımız arasındaki bir çatışma var. Bu yüzden de devri iktidarınızda Türkiye’nin “katma değerli” ihracatı zerre artmadı. Siz gelmeden önce “yüksek teknoloji” ihracatımızın toplam ihracata oranı yüzde 3 idi. Sizin “ideolojik” eğitiminiz sayesinde bugün bu oran yüzde 2. Evet tartışma ideolojik. Sizin dayatmaya çalıştığınız ideoloji ile bilimsel düşünce arasında."