Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları için takvim belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, görüşme takvimi için Türk-İş ve TİSK başkanlarıyla bugün bir araya geldi.

TARİH BELLİ OLDU

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılı asgari ücretini belirlemek üzere ilk toplantısını 7 Aralık, ikinci toplantıyı 14 Aralık'ta yapacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Atalay, "İnşallah tarafları memnun edecek rakam çıkarsa, arzumuz üçümüz beraber imza atalım ama arzu etmediğimiz rakam olursa o masada olmayacağımızı yine ifade ediyoruz" dedi.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay

Atalay'ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

"Ne zaman rakam konuşulsa raflarda fiyatlar artıyor. Geçen sene bu vakitlerde peynir 35 liraydı, şu anda 140-150 lira. İşini düzgün yapan marketler var ama işini düzgün yapmayanlar da var. Bunu en iyi emekli, işsiz, işçi biliyor. İnşallah tarafları memnun edecek rakam çıkarsa, arzumuz üçümüz beraber imza atalım ama arzu etmediğimiz rakam olursa o masada olmayacağımızı yine ifade ediyoruz.

 Asgari ücret geçim ücreti oldu bu ülkede. 10 yıldır, 20 yıldır teknik elemanlar var, uzmanlar var, onların konumu var. Çalışma hayatının beklediği sorunlar var, vergi ile ilgili sıkıntılar var.

Bunların tamamı ocak ayının ortası ya da sonunda çözülmeli. İşçiler bunu bekliyorlar. Taşerondaki arkadaşlar bekliyor. Asgari ücret kadar onlar da önemli. Vergi dilimi var. Haziran başında yüzde 20'ye giriyoruz. Bununla ilgili düzenleme bekleniyor. Asgari ücretle çalışanlar, teknik elemanların durumu ne olacak? Hükümetin bir şey yapması lazım, asgari ücret arttı diye işçi çıkarmanın önüne geçmek lazım" (DHA)