Rusya Dışişleri Bakanlığı, kararı bildirmek için Norveç elçisi Robert Kvile'yi çağırdığını ve Norveç'in bu ayın başlarında Rus Büyükelçiliği çalışanlarını sınır dışı etme hamlesini "şiddetle protesto ettiğini" söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bu düşmanca adım, zaten kritik derecede düşük seviyede olan ikili ilişkilerdeki durumu daha da kötüleştirdi" ifadeleri kullanıldı. 

EK ÖNLEMLER YOLDA

Büyükelçiye ayrıca, Moskova'nın "dostane olmayan eylemlere" yanıt olarak "Norveç diplomatik misyonları tarafından askere alınan Rus vatandaşlarının işe alınmasına" yönelik yeni kısıtlamalar da dahil olmak üzere ek önlemler alacağı bilgisi verildi. 

Norveç Dışişleri Bakanlığı daha sonra on diplomatının Rusya tarafından "istenmediğini" kabul etti ve bunun Norveç'in 13 Nisan'da bir düzineden fazla Rus yetkilisini sınır dışı etme kararından dolayı "misilleme" olduğunu söyledi.

Norveçli yetkililer, Rusların diplomatik rolleri kisvesi altında çalışan istihbarat ajanları olduğunu iddia ederken, Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt, Norveç büyükelçiliklerinin "gizli istihbarat faaliyetleri" için kullanılmasına izin vermeyeceğini açıkladı.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER