Anayasa Mahkemesi Haberleri

Anayasa Mahkemesi haberleri ve güncel Anayasa Mahkemesi gelişmeleri, Anayasa Mahkemesi ile ilgili tüm video, Anayasa Mahkemesi fotoğrafları ve Anayasa Mahkemesi haberleri Polemik Haber sitemizde


Gündem

Anayasa Mahkemesi, üniversitelerde bildiri dağıtma, afiş veya pankart asma ve izin almadan toplantı düzenleme eylemlerine disiplin cezası getiren YÖK Kanunu'nun...

Gündem

Gecekondu Kanunu’daki, kamu arazilerine yapılan gecekonduların hiçbir karar alınmasına gerek duyulmadan derhal yıktırılmasına ilişkin hüküm, AYM tarafından iptal edildi.

Gündem

Anayasa Mahkemesi, İçişleri Bakanı'nın derneklere kayyum atama ve faaliyetlerini durdurma yetkisini Anayasa'ya aykırı bularak, elinden alıp iptal etti.

Gündem

Ordu'nun Altınordu ilçesinde WhatsApp mesajları yüzünden işten çıkartılan işçi hakkında, AYM tarafından emsal nitelikte bir karar verildi.

Gündem

Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yayımlanan ilk kararnamesinde yer alan 37 madde için iptal kararı verdi.

Gündem

AYM, Cumhurbaşkanlığı’na sınırsız kişisel veri toplama yetkisi veren düzenlemenin Anayasa’ya aykırı olduğunu belirterek yetkilerin iptal edilmesine karar verdi.

Gündem

AYM Başkanı Zühtü Arslan, tartışmalara son noktayı koyarak, “Anayasanın nihai ve bağlayıcı olarak yorumlanması yetkisi Anayasa Mahkemesi'ne aittir” dedi.

Gündem

BAE ve Mısır ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, AYM ve Danıştay'ı topa tuttu. Erdoğan, "Anayasa Mahkemesi’nin almış olduğu...

Gündem

Anayasa Mahkemesi, 1993 yılındaki Sivas katliamında yaşamını yitirenlerin yakınlarının zamanaşımına karşı yaptığı başvuruyu değerlendirdi.

Gündem

Anayasa Mahkemesi, ağaçlara izinsiz afiş astıkları gerekçesiyle idari para cezasına çarptırılan HDP'liler hakkında verilen cezayı doğru buldu.

Gündem

Anayasa Mahkemesi'nin erişim engeli kararlarını 'ifade özgürlüğü hakkının ihlali' olarak değerlendirmesinin ardından, Ekşi Sözlük'e uygulanan erişim engeli kaldırıldı.

Gündem

Osman Kavala, Selahattin Demirtaş ve Can Atalay’ın durumlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “AİHM bu davalara siyasi yaklaşıyor"...