AK Parti’nin anayasa değişikliği teklifini “terör örgütünün siyasi ayağı” olmakla suçladığı HDP ile görüşmesine ilişkin tartışma devam ederken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti’nin bayramlaşma ziyareti bile yapmadığı HDP ile görüşmesini “doğal” olarak nitelendirdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Bahçeli’nin açıklamalarını ve iktidarın hamlesini değerlendirdi. Altay, “Demek ki Bahçeli sonunda demokrasiyi anlamaya başlamış. Biz bunu her zaman söylüyoruz. Terör örgütü ayrıdır, Meclis’teki parti ayrıdır. HDP’ye işleri düşünce ‘O da AK Parti gibi legal bir parti’, işlerine gelmeyince ‘HDP PKK ile aynıdır’ diyorlar. Bu siyasi tutarsızlıktır. Türkiye’nin en büyük sorunlarından biridir” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin tutarsız siyasetten kurtulması gerektiğini söyleyen Altay, “Bahçeli şimdi bu tavrını seçmenine açıklayabiliyorsa açıklasın” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli, AK Parti-HDP’nin görüşmesine ilişkin sessizliğini partisinin grup toplantısında bozmuş, “Son derece doğal ve doğru bir adım” demişti. CHP’yi de hedef alan MHP lideri, “Bizim gözümüzde CHP neyse HDP de odur” ifadelerini kullanmıştı.

cumhurbaskani erdogan bahceli

‘ANAYASA’ TEŞEKKÜRÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Görüşmede, AK Parti’nin HDP’yi ziyaret etmesinin gündeme geldiği ve Erdoğan’ın “teklife vereceği destek için Bahçeli’ye teşekkür ettiği” ifade ediliyor.