Bakanlar Kurulu’na yansıyan AK Parti içi gerginlik merak konusu olmuştu. HalkTV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı’na çok yakın bir bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı bir görüşmede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu şikayet etti. Soylu’nun AFAD üzerinden fahiş fiyatlarla konteyner aldığını ileri sürdü. Ayrıca Soylu’nun deprem bölgesindeki vekillere çok sert bir üslupla davrandığını bazı valilerin istifa etme noktasına geldiğini aktardı.

'VALİLER İSTİFA NOKTASINDA'

Söz konusu bakan, Erdoğan ile yaptığı bir görüşmede Süleyman Soylu’nun AFAD üzerinden fahiş fiyatlarla konteyner aldığını aktardı. Ayrıca Bakan Soylu’nun deprem bölgesinde bulunan diğer vekillere ve valilere de çok kötü davrandığını bu durumun rahatsızlık yarattığını belirtti. Bazı valilerin istifa etmeyi düşündüğünü belirtti.

'FİYAT ARAŞTIRMASI YAPTIĞINI DUYMUŞTUM'

Soylu’yu Erdoğan’a şikayet eden bakana çok yakın isim şunları söyledi: “Konteyner fiyatlarıyla ilgili bir şikayet yok. Zaten Cumhurbaşkanımızın bu konuya ilişkin bir fiyat araştırması yaptığını duymuştum.”

Bakan, “Bakanlar Kurulu’nda yaşanan bir gerilim var. Soylu’nun deprem bölgesindeki vekillere ve valilere yönelik davranışı rahatsızlık yaratmış. Bazı valiler istifa etmeyi düşünüyormuş. Toplantıda bu dile getirilmiş” dedi.