Türkiye'de gerçekleşecek olan seçimler, dünya basınında da gündemde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirdiği toplantıda seçim kararını canlı yayında imzaladı, karar Resmi Gazete'de yayımlandı, seçim takvimi başladı.

'YOKSUL KESİMLERDE OY KAYBI YAŞADI' 

Uluslararası medya kuruluşları Türkiye’deki gelişmelerle ilgili kapsamlı analizler yapmaya devam ediyor. Bloomberg, 'Erdoğan, 20 yıllık iktidarındaki en zorlu seçim kampanyasını başlatıyor' başlığını verdiği haberde, 'Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce olmadığı kadar geniş olan muhalefet ittifakı karşısında kariyerinin en zorlu seçim kampanyasını başlatacak' denildi.

Analizde '69 yaşındaki Erdoğan, 2018’deki başkanlık sistemine geçildikten sonra baskısını artıran bir liderliğe geçti. Rakipleri bir strateji üzerinde nadiren koordine olurken, bu sefer altı partili blok cumhurbaşkanı adayı olarak ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçti' yorumuna yer verdi.

KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞARISINA DİKKAT ÇEKİLDİ! 

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Kılıçdaroğlu’nun başarısına da dikkat çekildi. '2019’daki yerel seçimlerde Kılıçdaroğlu, partisi CHP’yi Erdoğan’ın AK Partisi karşısında zafere taşıyarak Türkiye’nin büyük şehirlerini kazandı. Kılıçdaroğlu İmamoğlu ya da Yavaş kadar popüler değil fakat onları cumhurbaşkanı yardımcısı olarak seçme kararı alarak desteğini artırdı' yorumu yapıldı.

Bloomberg, 'Erdoğan 20 yılın en büyük ekonomik kriziyle birlikte partisi yoksullardan ki bu grup genelde onu en çok destekleyenler, oy kaybetti' yorumuna yer verdi.