Yargıç Alexandre de Moraes, pazar günü binlerce protestocunun Yüksek Mahkeme, Kongre ve cumhurbaşkanlığı ofislerini tahrip ettiği Brasilia'nın kamu güvenlik şefi olmadan önce Bolsonaro'nun Adalet Bakanı olan Anderson Torres'in tutuklanmasını emretti.

‘ADALETE TESLİM OLACAĞIM’

Pazar günü görevden alınan Torres, bu ayın başlarında Florida'ya gitmişti ve isyanlar çıktığında şehirde değildi. Sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, ailesiyle tatil yaptığı ABD’den Brezilya'ya döneceğini ve adalete teslim olacağını söyledi.

Yargıç Moraes ayrıca, Brasilia'daki önemli hükümet binalarını korumaktan sorumlu bir dizi yetkiliden biri olan Brasilia askeri polisinin başındaki Fabio Augusto Vieira'nın tutuklanmasını talep etti.

İNSANLAR BAŞKA ŞEHİRLERDEN GELDİ

Tutuklama emrinde Moraes, uygun güvenlik güçlerinin yerinde olmamasını gösterdi. Ayrıca, Bolsonaro destekçileri bulunan 100'den fazla otobüsün şehre girişine izin vermelerini ve eski cumhurbaşkanının sadık destekçilerinin aylardır toplandığı bir kampı kapatmamalarını da gösterdi.

Moraes, "Brezilya demokrasisi için böylesine hassas bir dönemde, anti-demokratik protestoların gün boyu devam ettiği, ülke çapındaki askeri binaların işgal edildiği Brezilya'da kimse cehalet veya beceriksizlik bahanesi kullanamaz" dedi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER