İstanbul Seyrantepe'de 6 Nisan günü saat 04.00 sıralarında CHP İl Başkanlığı yakınlarında havaya ateş edildiği ihbarı üzerine yapılan çalışmalar sonrası Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Nef Stadyumu'ndan TEM Otoyolu Edirne istikametine seyreden bir araçtan ateş açıldığı belirlenmişti. Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, o aracı tespit etmişti. Polisin çalışmaları kapsamında 4 kişi yakalanarak adliyeye sevk edilmiş, ancak bir kişinin firari olduğu bildirilmişti. Havaya ateş eden kişinin firari Emre D. olduğunu söyleyen şüpheliler adliyeye sevk edilmiş, ancak sosyal medyada canlı yayında paylaşmak için ateş ettikleri ifadesini vermişti. Şüphelilerden biri serbest kalırken, 3’ü hakkında adli kontrol hükmü uygulanmıştı.

2 OLAYLA İLGİLİ ARANIYORMUŞ

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, silahla havaya ateş eden firari Emre D.’yi de bugün gözaltına aldı. Emre D.’nin ikametinde yapılan aramada bir adet tabanca ve bu tabancaya ait, 14 adet 9 mm fişekle birlikte bir şarjör ele geçirildi. Öte yandan, Hakkında 51 suç kaydı olan Emre D.’nin 2 olayla ilgili olarak da arandığı bilgisi verildi.

Arkadaşlarıyla benzer ifade veren Emre D., Gasp Büro’daki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Emre D.  ‘Ruhsatsız silah, bıçak veya mermi bulundurma’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.(ANKA)