CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği belirtilen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, eski CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifade vermeye çağrıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması devam ederken, şüpheli Ali Rıza Braka'nın ifadesinde, "CHP adına süreci o tarihte İl Başkanı olan Canan Kaftancıoğlu yürütüyordu. Kendisiyle 6 Kasım 2019'da Beyoğlu 3. Noterliği'nde satış sözleşmesi imzaladık" şeklindeki açıklamalarıyla Kaftancıoğlu'nun şüpheli olarak ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

ÖNCEKİ İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Kaftancıoğlu daha önce, 5 yıl önceki "para sayma" görüntüleriyle ilgili basında yer alan iddiaları yalanlamıştı.

AK Parti'den CHP'ye geçmişti: İşe gelmeden maaş alanlar var AK Parti'den CHP'ye geçmişti: İşe gelmeden maaş alanlar var

Soruşturma kapsamında, Braka ve İmamoğlu İnşaat Şirketi'nin Genel Müdürü Tuncay Yılmaz da "şüpheli" olarak ifadeye çağrılmıştı.

Sosyal medya platformunda "Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı" şeklinde yayınlanan görüntüler, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın 2019 yılında satın alınmasıyla ilgili olduğu iddia edildi.

CHP TARİH VERDİ

CHP İstanbul İl Başkanlığı, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, görüntülerin aslında Sarıyer ilçesindeki CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması süreciyle ilişkili olduğunu belirtti ve söz konusu görüntülerin gerçek tarihinin 9 Aralık 2019 olduğunu vurguladı.

Güvenlik kamerası görüntülerinin sızdırılmasının, Cumhuriyet Halk Partisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik bir olumsuz algı oluşturma çabası olduğu ifade edildi. Ayrıca, bu görüntülerin avukatlık ofisinden bilgi dahilinde sızdırıldığı ve kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğu belirtildi. Bu nedenle, görüntüleri yayınlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildi.

Görüntülerde yer alan kişilerin, CHP Genel Merkezi ile İstanbul İl Başkanlığı arasında binanın satın alma sürecini koordine eden kişiler olduğu belirtildi ve satın alma sürecinde 2019 yılında bir bağış kampanyası yapıldığı hatırlatıldı.