CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bugün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Altay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hitaben, "Ne oldu İsmail Çataklı’nın kardeşi? Kardeşi FETÖ’cü olanların hepsine ‘FETÖ ile iltisaklı’ demedin mi sen? Asıl iltisaklı sensin. Yok, sen iltisaklı değilsin, esasen FETÖ’cüsün. Ne oldu şimdi senin Bakan Yardımcın, FETÖ ile iltisaklı Bakan Yardımcısı olarak orada duruyor. Nereye koyacağız bunu? Bu iftira mı? Bu gerçeği söyledik diye jandarmanın, polisin üniformasının arkasına sığınma" diye konuştu. 

Ayrıca Engin Altay, MHP’nin dünkü grup toplantısı sonrasında yaşananlara tepki göstererek, “Meclis’te dün bir ayıbın altına yine imza atıldı. Gazetecilerin sokakta, meydanda tartaklanmasını, hoş değil ama gördük. Olmamalıydı, ama oldu. İnşallah bir daha olmaz. Fakat TBMM’de bir gazetecinin iteklenmesi nedir ya? Bir milletvekili, parti yöneticisi tarafından iteklenmesi nedir? Meclis. Bu gazeteciler işini yapıyor. Gazetecileri itekleyeceğinize, herkes işini yapsın da Sinan Ateş cinayeti de aydınlansın. Bütün teröristlerin ayakkabı numaralarını biliyorsun, Sinan Ateş cinayetinin katilini, azmettireni, karar verilen merkezi bilmiyorsun. Böyle bir şey olabilir mi” dedi.