25 Aday Adayının başvurduğu Çankaya'da, CHP'li Veli Ağbaba'nın yakın akrabası olan Avukat Hüseyin Can Güner'in torpille aday yapılacağı dedikoduları, CHP'yi karıştırmıştı. Çankaya için adaylık başvurusu yapan partililer, bu duruma büyük tepki göstermişlerdi. 

Son gelen bilgiler, dedikoduların boş olmadığını gözler önüne serdi. Gazeteci Engin Balım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Özgür Özel, Veli Ağbaba, Hüseyin Can Güner, Seyit Torun ve Sezgin Tanrıkulu'nun, bir yemek masasında Hüseyin Can Güner üzerinde anlaştığını iddia etti. 

Balım ayrıca, adaylığı kesinleşen Hüseyin Can Güner'in yakın çevresini arayarak "haftaya hazır olun. Seçim startını veriyoruz" dediğini öne sürdü.

'PARTİ İÇERİSİNDE MUHALİF SESLER DUYACAĞIZ'

Engin Balım, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"1) 8 Şubat Perşembe günü;

CHP 8. Genel Başkanı Özgür Özel, abisi Veli Ağbaba, Hüseyin Can Güner, Seyit Torun ve Sezgin Tanrıkulu, Arjantin Caddesi'ndeki steakhouse'de t-bone steak yerken, Çankaya adayı olarak Özgür bey; ‘kararlıyım ve kararım çok net, Hüseyin kardeşim adayımız’ dedi ve de Seyit Torun da, ‘doğrusu böyle olmasıdır’ diye destek verdi mi?

2) Sevgili Hüseyin Can;

Sen de telefon açarak, milletvekili adaylığında birlikte çalıştığın ekiplere, ‘haftaya hazır olun seçim startımızı veriyoruz yine birlikte yürüyeceğiz’ dedin mi?"

Peş peşe dört depremin vurduğu Tokat'ta, bilanço açıklandı Peş peşe dört depremin vurduğu Tokat'ta, bilanço açıklandı

Bu iddialar sonrasında aday belirleme süreci oldukça sıkıntılı geçen CHP'de, partililerin ne tepki verecegi ise, merak konusu. Önümüzdeki günlerde, parti içinde ciddi muhalif sesleri duyacağız.