CHP Kurultay Delegesi ve önceki dönem Kars İl Başkanı ve Taner Toraman basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi ve önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Kurultay Delegesi ve önceki dönem Kars İl Başkanı ve Taner Toraman'ın açıklaması şöyle:

Kars Anadolu ya açılan kapıdır, Kars Kurtuluş Savaşı döneminde Cumhuriyet yönetiminin ilan edildiği bir kenttir, Kars Kafkasya'ya başkentliğe yakışan bir kent olmasıyla birlikte; kültürün, sanatın, kardeşliğin mimarı ve inanç turizminin kalbi olan bir kenttir. Ama Chp'nin yöneticileri burayı anlamaktan uzak.

Yaklaşık 80 yıldan bu yana Chp nin her kademesinde çeşitli görevlerde bulunmuş ve hiçbir iktidarın payandası olmamış kimlik siyaseti yapmadan yerel ve genel seçimlerde onurluca partimizi temsil etmiş bir aile geleneğinden geliyorum.

Kars'ta ve Türkiye'nin her tarafında yaşayan Karslı hemşehrilerimiz, benim içinde olduğum 78 Kuşağıda bu siyasi mücadele tarihine tanıktır.

Yaklaşık 4 dönem Kurultay delegesi olarak partimize hizmet etmekteyim. 2019 Belediye Başkanlığı seçimlerinde partimizin Kars Belediye Başkan Adayı oldum. Partim bir yandan İstanbul'a karşılık  bir antlaşma içerisinde hareket etti, diğer taraftan da partimize müracat eden ve aday olamayan bir hemşehrimizin Dsp den aday olması nedeniyle, 9500 civarında oy almamıza rağmen seçimi kaybettirildim.

2020 Şubat tarihinde Örgütümüzün desteğiyle Kars Chp İl Başkanı olarak 4 yıla yakın bir süre onurluca İl Başkanlığı görevini sürdürdüm. 100 yıllık geçmişi olan partimizin ilçelerde Kadın, Gençlik Kolları yoktu, il başkanlığım döneminde teşkilatlanmayı kurumsal kimliğine kavuşturduk. 1000 küsür üyeden 3000 üyeye çıkardık. Covid-19 sürecinde herkes evinden çıkamazken ben ve arkadaşlarım yılmadan partimizin genel politikalarını halkımızla buluşturduk. Parti binamızı eski yerinden çıkararak bu günkü yerine taşıdık, ses sistemli aracı partimize kazandırdık. Genel seçimlerde Cumhurbaşkanlığı seçiminde ittifak partilerimizle ilk kez Cumhurbaşkanlığında birinci parti  olduk. Yaklaşık 22 yıldan beri seçtiremediğimiz 1 milletvekilliğini partimize kazandırdık.

İl Başkanlığı seçimlerinde İl delegesi dahi olmayan şu anki İl başkanını yol arkadaşlarımız ile birlikte il başkanlığına getirdik ve halen Kurultay delegesi olarak görev yapmaktayım. Belediye Başkanlığı için  genel merkez ile görüşmelerim sonrası müracatımı yaptım.

Belediye Başkan adayları belirlemek için,

- Ön seçim dediniz, yapmadınız!

- Temayül dediniz, yapmadınız!

- Memnuniyet anketi dediniz, sonuçlarına uymadınız!

Ahbap çavuş ilişkilerini kullanarak illere, ilçelere atama yaptırarak kadrolaşacağınızı zannediyorsunuz.

Dilan Polat, Marmara Cezaevi'nde intihara kalkıştı! Vücudu kesik dolu Dilan Polat, Marmara Cezaevi'nde intihara kalkıştı! Vücudu kesik dolu

Sırf kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın durdu diye, “MEMNUNİYET ANKETİNDEN 1. ÇIKAN” isimleri tasfiye etmek, parti içinde kimlik/mezhep siyaseti yapmak; sizi tarihe geçirecek ve “değişimin” aslında “belediye başkanlıklarına çökmeden ibaret” bir hikaye olduğunu tescilleyecektir!

Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU'na  oy verdiğim için benden intikam aldınız. Sayın Özgür ÖZEL ile yaptığım görüşmedeki kin ve nefret duygusunu orada hissettim. Parti içerisinde şahsıma karşı bir kumpas kurularak İl başkanı ve Örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı tarafından farklı tarihlerde bölgemizi ve seçmen yapısını tanımayan iki Karadeniz kökenli Milletvekillerini “usul olsun torba dolsun”mantığıyla yüzeysel bir çalışma yaptırılarak, planlı bir şekilde Kars halkında ki kabulümün bilinmesine rağmen, İl Başkanı Onur Ulutaşdemir ve Kars'tan 30 yıldan fazla bir süredir ayrılmış.

Balıkesir milletvekiliyken şu anda örgütlerden sorumlu sözde Kars sevdalısı olduğunu söyleyen ama Kars'ı ve partiliyi tanımayan Ensar Aytekin tarafından kasıtlı olarak intikam duygularıyla  hareket edip, Parti içerisinde Oligarşi yaratarak kendilerini mahşerin 3 atlısı gibi gören Genç pm üyesi Uğurcan IRAK, İl Başkanı Onur ULUDAŞDEMİR, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Kars'ı ben atayacağım diyen Ensar AYTEKİN ve merkez ilçe  başkanı Yusuf KANBAY  Kendilerine yeni bir aday buldular. Buldukları bu hemşehrimizi genel merkeze götürmelerine rağmen Adaylaştıramadılar. Yaptıkları  bu çalışmalar boşa çıktı.İstanbul sevdasıyla Kars İl örgütünün, üyelerinin  ve özellikle Karslı seçmenlerimizin iradesi yok saydılar...

DEĞİŞİM DEDİĞİNİZ ŞEY, İLİNDEKİ VE İLÇESİNDEKİ ANKETLERDE 1. OLAN ADAYI KILIÇDAROĞLU’NA YAKIN DURDU DİYE ÇİZİP, YERİNE “HER SEÇİM GECESİ PARTİNİN SEÇİM SİSTEMİNİN ÇÖKMESİNE SEBEP OLMUŞ OLAN ONURSAL ADIGÜZEL’i Mİ 2 DÖNEM ÇANAKKALE MİLLETVEKİLLİĞİ , PM  ve Genel Başkan Yardımcılığı yapmış Muharrem ERKEK’i  ve bir çok ilde sanki adam yokmuş gibi milletvekillerini ve pm üyelerini  seçtirmek için aday gösteren genel merkez, değişimin öncüsü  gibi görünüp intikam alıyorlar.

İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Sn. Tunç SOYER’i linç ederek ilçesinde karşılığı olmayan ve personel  maaşlarını ödeyemeyen Cemil TUGAY’ı İzmir Büyük Şehir adayı göstererek aslında her şeyi ortaya koymaktadırlar.

Evet, değişim başından beri buydu!Hikaye anlattınız…

Delegeye namus şeref sözleri verdiniz!Hiçbirini tutmadınız!

Şimdi de kalkmış, herkesin aklıyla alay ediyorsunuz…

CHP, kimsenin babasının çiftliği değildir!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin bugünkü kadrolarının hak, hukuk, adalet insan hakları, özgürlükler ve emekten yana bir tavrının olmadığı ortadadır, bu kavramlar onlar için söylemlerden ibarettir.

Partiyi kin, nefret ve intikam duygularıyla yönetenlerle yan yana olmayacağım. Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurduğu baba ocağımız, üyesi olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi'ni kişisel ikballeri ve nefret duygularıyla yönetmek isteyenlerin heveslerini boşa çıkaracağım. Memleketimin istikbali için parti içerisinde sadece aday belirleme süreçlerinde değil ,demokrasinin daha çok vücut bulması için mücadeleye devam edeceğim.

22 yıl sonra canımızı dişimize takarak seçtirdiğimiz İl Milletvekilimiz aday sürecinde  sanki CHP Kars Milletvekili değil misafir sanatçı gibi davranmış bu sonucun oluşmasına katkı sağlamıştır. Detaylı açıklamayı ilerleyen süreçte açıklayacağım. Aday gösterilen arkadaşımıza başarılar diliyorum. Gönlümüz kazamasından yanadır.Kamuoyuna saygılarımla arz ederim. Kaynak: CHP'li Taner Toraman Gündemi Değerlendirerek Önemli Açıklamalarda Bulundu