CHP'nin hazırladığı “Sana Söz Yine Baharlar Gelecek” isimli reklam kampanyalarının yayınlanması için TRT Genel Müdürlüğü'ne dilekçeyle başvurarak tarafsızlık çağrısı yaparken, reklam filmi hakkında ‘hukuki inceleme’ yapıldığını belirten TRT, bahsi geçen reklam filmini yayınlamamaya devam ediyor.

'TRT KURUMU YANLIDIR'

14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için hazırlanan “Sana Söz Yine Baharlar Gelecek” isimli reklam filminin TRT 1, TRT Haber ve TRT Spor kanallarında yayınlanması talep edilerek hazırlanan dilekçede şu ifadelere yer verildi:

"Seçimler için hazırlanan reklam filmimiz kurumunuza gönderilmiştir. Ne var ki bu talebimiz halen karşılanmamıştır. Bu duruma bahane olarak, “Sana Söz Yine Baharlar Gelecek isimli reklam filminin hukuk birimi tarafından inceleme aşamasında olduğu” gösterilmiştir. Bu tavır absürt olmakla birlikte TRT yönetiminin yanlı tutumunu da gözler önüne sermektedir.

Tarafsız olması gereken TRT'nin hukuksuz bulunan bu tavrını ironik bulduğumuzu belirtmek durumundayız. Kaldı ki bu tutum kurumun maddi açıdan zarara uğramasına da neden olmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurtarıcısı ve kurucusu konumunda bulunan CHP'ye ve Genel Başkanı'na yönelik hukuksuz bulunan bu tavrın sona erdirilmesini ve reklam filminin ivedilikle yayınlanmasını talep ediyoruz."

(Sözcü-Başak Kaya)