Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, Çin'de corona virüs karşıtı protestocularını destekledi, ancak gösteriler yeniden ayaklanırsa, Pekin'in Tayvan'ı günah keçisi ilan edebileceğine dair endişelerini de dile getirdi.

‘İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ TEMEL BİR HAKTIR’

Guardian’a konuşan Bakan Wu, "Hükümet politikaları nedeniyle insanların geçim kaynakları kısıtlandığında veya insanların yaşamları elverişsiz hale getirildiğinde, insanların ayağa kalkıp bazı temel haklar talep ettiklerini söylemelerinin doğru olduğunu düşünüyorum. İfade özgürlüğü, konuşma özgürlüğü temel bir haktır ve Çin hükümetinin bu tür bir temel hakkı gözeteceğini kesinlikle umuyoruz" dedi.

‘İÇ KRİZİ DIŞ KRİZ YARATARAK ÇÖZMEK’

Ancak Wu, Tayvan'ın protestoların "nasıl gelişeceğini" görmek için "yakından ilgilendiğini" söyledi ve yeniden başlayabilecekleri konusunda "ek bir endişe" dile getirerek "Çin hükümetinin içerideki sorunları başka yöne çekmek için bir dış kriz yaratmaya çalışabileceğinden her zaman endişe duyuyoruz. Çin hükümetinin Tayvan'ı hedef alacağından, Tayvan'ı Çin'deki huzursuzluğun nedeni olmakla suçlayacağından endişe duyuyoruz” dedi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER