Şebeke operatörü Amber Grid’den yapılan açıklamada, patlamanın Litvanya'nın Pasvalys bölgesindeki boru hattının bir bölümünde meydana geldiği söylendi. Patlama iki paralel hattan birini kesti. Şirket, olaydan sonra gaz akışını kestiğini ve Pasvalys sakinlerine gaz arzının hasarsız hattan yeniden başlayacağını da ekledi.

İTFAİYE EKİPLERİ BÖLGEDE

Yangını söndürmek için itfaiye ekipleri sevk edildi, ancak hatta kalan gaz yanmaya devam ettiği için çabaları sekteye uğradı. Litvanya'nın Delfi haber sitesi, alevlerin yaklaşık 50 metre yüksekliğe çıktığını ve 17 kilometre uzaktan görülebildiğini bildirdi.

Litvanyalı yayın kuruluşu LRT, yakındaki Valakeliai Köyü’nün polis tarafından önlem olarak boşaltıldığını ve yaklaşık 250 sakininin evlerini terk etmesinin istendiğini söyledi.

JET SORUŞTURMA

Amber Grid’in Direktörü Nemunas Biknius, Delfi'ye yangın söndürülür söndürülmez bir soruşturmanın başlayacağını söyledi. Şirketin şu ana kadar "kötü niyetli bir olay" olduğuna dair bir kanıt görmediğini, ancak yine de olasılığı inceleyeceğini de sözlerine ekledi.

Boru hattı, gazı Litvanya'nın kuzey bölgelerine ve ardından Letonya'ya taşıyor. Enerji Bakanı Raimonds Cudars, Letonya tarafında herhangi bir arz sorunu bildirilmediğini söyledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER