Duygu Nebioğlu’nun ablası Dilara G.’nin açtığı babalık davasında gazeteci Uğur Dündar’dan alınan DNA örneğiyle yapılan testte biyolojik bağ tespit edilmedi.
Adli Tıp Kurumu raporuyla desteklenen bu sonuç sonrası Yargıtay da babalık iddiasını kesin olarak reddetti. Uğur Dündar, sosyal medya hesabından kararı duyurdu.
Yargıtay reddetti
Gazeteci Uğur Dündar hakkında Dilara G. tarafından açılan babalık davası, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nin kararıyla kesin olarak reddedildi.
Yerel mahkemenin ve istinafın verdiği ret kararını onayan Yargıtay, 25 Haziran 2025 tarihli 2025/4545 esas ve 2025/6464 karar sayılı ilamıyla 'babalık iddiasının iftiradan ibaret' olduğunu hükme bağladı.
X'ten duyurdu
Sosyal medya hesabından Uğur Dündar, DNA örneklerinin Adli Tıp Kurumu tarafından incelendiğini ve biyolojik bağın reddedildiğini hatırlatarak, bu süreçte ailesiyle birlikte büyük bir manevi baskıya maruz kaldıklarını ifade etti.
Mahkeme sürecinde hiçbir somut delil sunulmadan hayali bir iddiayla karşı karşıya kaldığını belirten Dündar, yaşadığı travmalara rağmen yargıya olan güveninin sarsılmadığını vurguladı.
Kesinleşen kararla birlikte Dündar, kendisine iftira atanlara ve bilimsel sonuçlara rağmen asılsız iddiaları sürdürmeye devam edenlere karşı ağır tazminat davaları açacağını açıkladı.
FLAŞ...FLAŞ...BİR İFTİRA BÖYLE ÇÖKTÜ!
— Uğur Dündar (@ugurdundarsozcu) July 11, 2025
YARGITAY 2.HUKUK DAİRESİ YEREL MAHKEMENİN VERDİĞİ RED KARARINI ONAYAN İSTİNAF MAHKEMESİNİN KARARINA UYDU VE BÖYLECE BABALIK İDDİASININ İFTİRADAN İBARET OLDUĞU KESİNLEŞTİ...(25/06/2025 tarih 2025/4545 esas
2025/6464 karar sayılı Yargıtay…