Yetkililer, denizaşırı ülkelerden dönen insanları karantinaya almak için kullanılan bir oteldeki güvenlik görevlisinin virüse yakalandığı tespit ettikten sonra Perth'in beş gün süreyle kapatılmasını emretti. Eyalet hükümeti, 66 kişinin görevliyle yakın temasta olduğu kabul edildiğini ve halihazırda test edilenlerin hiçbirinin enfekte olmadığını söyledi.

HEM TEST HEM KARANTİNA

Batı Avustralya eyaleti Başbakanı Mark McGowan gazetecilere verdiği demeçte, "Toplamda 13 yakın temasın test sonuçları negatif çıktı ve ekstra bir önlem olarak otel karantinasına alındılar" dedi. McGowan, temasların geri kalanıyla ilgili testlerin Pazartesi günü tamamlanmasının beklendiğini söyledi.

AŞI KAMPANYASI BAŞLIYOR

Avustralya, Perth'de görülen belirleyici önlemler ve sıkı sınır kontrolleri ile yeni corona virüs salgınını büyük ölçüde kontrol altına almayı başardı. Başbakan Scott Morrison'ın en az 4,8 milyar dolara mal olacağını söylediği bir aşı kampanyası bu ay başlayacak.

BAŞBAKAN: HÜKÜMET DESTEĞİNİN DE BİR SINIRI VAR

Aşılama programını "birinci önceliği" olarak sınıflandıran Morrison, ekonominin artık hükümet harcama yapmadan dönmeye başlaması gerektiğini söyledi. Avustralya, şimdiden giderek azalmaya başlayan 190 milyar dolardan fazla teşvik sözü verdi. Ancak Morrison, hükümetin karşılayabileceği desteğin bir sınırı olduğunu söyledi. (New York Post)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com